«Λάβρος» ενάντια στην αντιδήμαρχο Πόλης και πρόεδρο της Δημαρχιακής Επιτροπής Νατάσα Κοσμοπούλου εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Νίκος Τόλιος, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κ. Κοσμοπούλου για «αντιδημοκρατική – αντιεπαγγελματική συμπεριφορά», καθώς, όπως τόνισε, κάλεσε σε συνεδρίαση πρωινή ώρα, ενώ η Δημαρχιακή είχε πάρει ομόφωνη απόφαση να συνεδριάζει μετά τη 1 το μεσημέρι. «Ζητώ την προοτασία του Δημοτικού Συμβουλίου», είπε ο κ. Τόλιος, για να συμφωνήσει μαζί του η ανεξάρτητη, μέλος των «6», δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Μπουσίου, η οποία δήλωσε ότι δεν υπήρχε επείγον θέμα, μιας και υπήρχαν και προηγούμενες ημέρες που θα μπορούσε να συγκλιθεί η Δημαρχιακή.
Το θέμα αφορούσε φυσικά στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου, όπως αναφέρθηκε στη Δημαρχιακή της 31ης Αυγούστου και συζητήθηκε από το Σώμα στις 7/9.
Ο κ. Τόλιος, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, είπε ότι είχε ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, μετά τις «αποκαλύψεις» του υπαλλήλου του ταμείου, για να είναι ενήμεροι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
«Πολλές φορές έχουν έρθει τα οικονομικά ως θέμα συζήτησης, η οποία συνεχώς αναβάλλεται. Στη Δημαρχιακή που έγινε, αυτά που μάθαμε μάς οδήγησαν να αποφασίσουμε, με ψήφους 4-3, να πάμε τα στοιχεία σε όλους τους αρμόδιους. Αυτό συνέβη γιατί διαπιστώσαμε μια περίεργη κατάσταση, με μεγάλα ποσά χωρίς εντάλματα να δίνονται πολύ εύκολα.
Η κ. Ν. Κοσμοπούλου από την πλευρά της, αυτό που έκανε ήταν να προσπαθεί να λύσει τη συνεδρίαση, αρνιόταν να καλέσει τον ταμία να μας εξηγήσει, ενώ σε κάποια στιγμή αποχώρησε, αφού προηγουμένως δεν μας άνοιγε τα μικρόφωνα. Η συμπεριφορά της είναι αντιδημοκρατική».
Από την άλλη πλευρά, η κ. Κοσμοπούλου υπεραμύνθηκε του κατειπείγοντος του θέματος, ενώ τόνισε ότι κι άλλες φορές έχει γίνει έλεγχος μετά από καταγγελίες στον Δήμο και δεν έχει βρεθεί παράβαση.
Τάνια Κατσάνη