Άμεση ήταν η απάντηση του συνδυασμού Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ του Μανώλη Γραφάκου στην ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης ως προς την ακύρωση της ένστασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το παραρεμάτιο Ο.Τ. 206 στη Νέα Πεντέλη.
Ο συνδυασμός κατηγορεί τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη για ψευδολογίες και παραπληροφόρηση, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη ένσταση είχε υποβληθεί για το τυπικό μέρος της διαδικασίας που οδήγησε στην κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ουσία της υπόθεσης, μετά από αναφορά που έγινε από σύσσωμη την μειοψηφίας, εξετάζεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας αναφέρονται τα εξής:
«Εδώ και καιρό συνειδητά δεν ασχολούμαστε με τον κ. Στεργίου. Δεν αξίζει τον κόπο να τον παρακολουθούμε στην προδιαγεγραμμένη πορεία του, δεδομένου ότι οι πολίτες τον έχουν καταλάβει, αλλά και ο ίδιος δεν ασχολείται με σοβαρότητα με τα μεγάλα θέματα της πόλης μας.
Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστη την τελευταία ανακοίνωση του γραφείου τύπου του για το Ο.Τ. 206 εντός της προστατευόμενης παραρεμάτιας περιοχής της Νέας Πεντέλης, του όποιου ο κ. Στεργίου άνοιξε το δρόμο να οικοπεδοποιηθεί.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:
Η ένσταση που κάναμε δεν αφορούσε της ουσία της υπόθεσης. Στρεφόταν κατά της νόμιμης σύγκλησης του συμβουλίου διότι δεν είχε ενημερωθεί να παρευρίσκεται ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Πεντέλης, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος ήταν απών.
Η ενέργειά μας είχε σκοπό να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μήπως και φιλοτιμηθεί ο κ. Στεργίου να αλλάξει την απόφασή του. Αλλά οι λέξεις Στεργίου και φιλότιμο φαίνεται ότι δεν πάνε μαζί. Όχι μόνο δεν άλλαξε την απόφασή του, αλλά πανηγυρίζει για τη διατήρησή της, πανηγυρίζει δηλαδή γιατί άνοιξε (ποιος ξέρει για ποιο λόγο) το δρόμο στους ιδιοκτήτες να οικοδομήσουν εντός της ζώνης προστασίας του ρέματος.
Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδηθεί με την αναφορά που έγινε από το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης στο ΥΠΕΚΑ, αλλά και με την αδιάλειπτη παρακολούθηση του θέματος από την πλευρά μας.
Από τα παραπάνω προκύπτει για ακόμα μια φορά ότι ο κ. Στεργίου δεν ξέρει τι του γίνεται και ακόμα και τώρα, 16 μήνες πριν το πολιτικό του τέλος, χρησιμοποιεί τις μεθόδους του ψέματος και της παραπληροφόρησης για να διασωθεί.
Τον παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας, ο οποίοι ευτυχώς τον έχουν καταλάβει, όπως τον αντιλαμβάνονται και μέχρι πρότινος συνεργάτες του».