«Αγωνιστική» ημέρα γεμάτη δράσεις ήταν η Κυριακή 14 Μαρτίου για τους εθελοντές της Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Νέας Πεντέλης, καθώς συμμετείχαν σε δύο αναδασώσεις. Καταρχάς, οι εθελοντές, μαζί με κατοίκους της περιοχής, πήραν μέρος στη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος στον Κοκκιναρά. Εκεί παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης Γιάννης Σαφλιάνης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Μουαμελετζής.
Ταυτόχρονα, πολλοί από τους εθελοντές συνεργάστηκαν και βοήθησαν τους εργαζόμενους της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC), στην αναδάσωση που πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα στο τέρμα της οδού Μουσών. Δεκάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, σε πείσμα του καιρού, εργάστηκαν πυρετωδώς για να φυτέψουν πάνω από 1.000 δέντρα στο «πληγωμένο» βουνό. Μάλιστα, αφιέρωσαν τη δράση τους αυτή στη μνήμη του ιδρυτή της εταιρείας, που χάθηκε πρόσφατα, Hassib Sabbagh.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η CCC δείχνει την ευαισθησία της για το περιβάλλον του Πεντελικού, αφού ήταν ο μεγάλος χορηγός στην περσινή μεγάλη δενδροφύτευση που είχαν πραγματοποιήσει οι Δήμοι Νέας Πεντέλης, Μελισσίων και Κηφισιάς. Στην αναδάσωση της CCC βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Φειδοπιάστης.
Κατερίνα Καρύγιαννη