Ο Δήμος Μελισσίων δρομολόγησε πρόσφατα έργο πεζοδρομίων άνω του 1,8 μέτρων σε δρόμους της πόλης, συνολικού μήκους 5,5 χλμ. Το έργο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ώστε ν’ αποκτήσει η πόλη επαρκή πεζοδρόμια, προκειμένου οι πεζοί να κινούνται με ασφάλεια στα Μελίσσια.
Έτσι, μετά την ανάπλαση 3,5 χλμ. δρόμων της πόλης, όπου και εκεί το πεζοδρόμιο ξεπερνά το 1,8 μέτρα, με το έργο που ξεκίνησε σήμερα προστίθενται άλλα 5,5 χλμ. Η κατασκευή τους θα κοστίσει περίπου 1.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπου εντάχθηκε μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής. Το έργο, εκτός από την κατασκευή των πεζοδρομίων, προβλέπει και δημιουργία υποδομής για μελλοντικό χαμηλό φωτισμό.
Το έργο δημιουργεί μια ολοκληρωμένη διαδρομή περιπάτου, από την πλατεία Μαγγίνα στα άνω Μελίσσια, μέχρι και τη Λεωφόρο Πεντέλης, στα σύνορα με τα Βριλήσσια. Μοναδικό σημείο διακοπής είναι η οδός Τσιμπρικίδη, όπου εκεί το πεζοδρόμιο προβλέπεται να κατασκευαστεί από το έργο του ποδηλατόδρομου, το οποίο όμως δεν προχώρησε, εφόσον δεν έτυχε της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμος Μελισσίων επισημαίνει ότι οι προσπάθειες για αύξηση των πεζοδρομίων θα συνεχιστούν, ενώ ήδη υπάρχει νέα μελέτη που κι αυτή έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά στη δημιουργία πεζοδρομίων άνω του 1,8 μέτρων σε άλλα 3,5 χλμ. δρόμων της πόλης.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το έργο αυτό να έχει δημοπρατηθεί μέχρι το καλοκαίρι.
Ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος, αναφερόμενος στην έναρξη των σχετικών εργασιών, τόνισε: «Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η διοίκηση του Δήμου έχει ένα συνολικό σχεδιασμό να αυξήσει τα πεζοδρόμια στην πόλη μας. Έτσι, μετά τα δύο έργα αναπλάσεων που γίνονται στην πρώτη γειτονιά και στην κεντρική περιοχή, με το έργο που ξεκινά, η πόλη θα έχει συνολικά 9 χλμ. (από τα 60 χλμ.) νέα μεγάλα πεζοδρόμια. Προτεραιότητά μας ήταν να δώσουμε ασφαλή χώρο στον πεζό να κινείται στα Μελίσσια και φέραμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στον τομέα αυτό. (…) Στόχος μας είναι να διευρύνουμε το πλάτος των πεζοδρομίων και σε άλλους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής στα Μελίσσια».
Κατερίνα Καρύγιαννη