Στους ίδιους τεμπέληδες στηρίζεται τώρα η πολιτική ηγεσία και κομπορρημονεί στα κανάλια πως «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την αντιμετώπιση του ιού».
Πώς το Αμαλία Φλέμιγκ που «περίσσευε» και δεν χρειαζόταν, σήμερα επιλέγεται για τόσο σοβαρό έργο; Πως ξαφνικά οι υποδομές και οι άνθρωποί του είναι χρήσιμοι;
Πώς ένα Νοσοκομείο αποδεκατισμένο από προσωπικό, που δέχεται επί ένα χρόνο τώρα λυσσαλέα επίθεση στις δομές και τις υπηρεσίες του προκειμένου να καταστεί «άχρηστο» και να κλείσει, γίνεται ξαφνικά χρήσιμο και λειτουργικό;
Τόσο εμείς οι εργαζόμενοι, όσο και ο λαός της περιοχής που μας στηρίζει, ξέρουμε πως το ΦΛΕΜΙΓΚ πρέπει να μείνει ανοιχτό και να εξυπηρετεί τον κόσμο που πεθαίνει στα ράντζα. Ξέρουμε πως κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει.
Ξέρουμε πως το προσωπικό, σ’ όλα τα Νοσοκομεία, είναι λιγοστό και ξεθεωμένο, με εξαντλητικά ωράρια. Κακοπληρωμένο και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτο. Βαθμολογημένο υποχρεωτικά με ποσοστά σε «καλό, μέτριο και κακό», δουλεύει με την απειλή της απόλυσης και της διαθεσιμότητας.
Ξέρουμε ακόμα πως έχουμε το κουράγιο, τη δύναμη και τη γνώση να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης στις ανάγκες της κοινωνίας. Μόνο που οι ανάγκες αυτές είναι πολύ σοβαρότερες και διαρκείς απ’ ό,τι η προσωρινή απειλή μιας πιθανής επιδημίας.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι του Α. Φλέμιγκ θα αγωνίζονται για το Νοσοκομείο, τη δημόσια Περίθαλψη και τη δουλειά τους και μετά τη «λήξη» του συναγερμού».
«Επαρκή τα μέτρα ασφαλείας»
Στο «Αμαλία Φλέμινγκ» δημιουργήθηκε ειδική μονάδα αντιμετώπισης περιστατικών του ιού. Πρόκειται για έναν απομονωμένο χώρο, με τις προδιαγραφές Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και με ειδικό ιατροτεχνικό εξοπλισμό. Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Περίχαρος, επιβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα: «Η πραγματικότητα είναι ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι επαρκή. Είμαστε σε καλό επίπεδο ό, τι αφορά την ασφάλεια και σε καλό επίπεδο ό, τι αφορά την εκπαίδευση. Δεν είμαστε σε καλό επίπεδο σε ό, τι αφορά την ενημέρωση γι’ αυτό κι ο κόσμος φοβάται και αποφασίσαμε να βγάλουμε δελτίο τύπου για να αντιμετωπιστούν όποιες ανησυχίες». Και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά για να μας προστατέψουν, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει προσωπικό είτε άμεσα σε περίπτωση κρούσματος αλλά και δευτερευόντως για να στηριχθούν όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς. Γιατί το προσωπικό που πιθανά θα χρειαστεί να νοσηλεύσει ανθρώπους που έχουν προσληφθεί από τον ιό μοιραία δεν θα μπορεί να κάνει από τη μία τον αστροναύτη με τις ειδικές στολές και από την άλλη να πηγαίνει και στο χειρουργείο για βάρδια. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έμπειρο προσωπικό όμως όχι αρκετό προσωπικό».
«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων»
Την δική του στήριξη στους εργαζομένους του «Αμαλία Φλέμινγκ» και την εμπιστοσύνη του στην πολύ δύσκολη και κρίσιμη αποστολή που τους έχει ανατεθεί, είτε για τον Έμπολα, είτε για την εν γένει επαρκή λειτουργία του νοσοκομείου υπό συνθήκες υποβάθμισής του, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης, απορώντας «πώς γίνεται από τη μια να υποβαθμίζεται η μονάδα και από την άλλη να επιλέγεται για μια τόσο σοβαρή κατάσταση».
Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:
«1. Η ∆ιοίκηση του ∆ήµου Πεντέλης, έχοντας πλήρη επίγνωση της
σοβαρότητας του θέµατος καθώς και της αναγκαιότητας η χώρα µας
να είναι έτοιµη να αντιµετωπίσει τυχόν κρούσµατα του ιού EBOLA,
σύµφωνα µε τις οδηγίες του Παγκοσµίου Οργανισµού Υγείας (Π.Ο.Υ),
παρακολουθεί και ενηµερώνεται για τις εξελίξεις επί του θέµατος.
2. Το Νοσοκοµείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ , ενώ την τελευταία περίοδο έχει υποβαθµιστεί σε υλικοτεχνική υποδοµή και ανθρώπινο δυναµικό,
επιλέγεται ως Νοσοκοµείο Αναφοράς για υποδοχή υπόπτων
περιστατικών του ιού.
3. Η συγκεκριµένη µονάδα που έχει επιλεγεί, δεν αποτελεί αποµονωµένο
κτίριο του Νοσοκοµείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ γιατί βρίσκεται εντός του
οικιστικού ιστού και η επιλογή του δικαίως έχει προκαλέσει ανησυχίες
στους εργαζοµένους, στους ασθενείς και στους κατοίκους της
περιοχής µας.
4. Σε καµιά περίπτωση δεν θα δεχτούµε, από την µια πλευρά το
Νοσοκοµείο να υποβαθµίζεται και από την άλλη να επιλέγεται για την
αντιµετώπιση µια τόσο σοβαρής κατάστασης.
5. Συµµεριζόµαστε τις ανησυχίες των εργαζοµένων στο εν λόγω
Νοσοκοµείο και θεωρούµε ότι λόγω της επικινδυνότητας της
εργασίας. ο αγώνας στους οφείλει να στηριχθεί ηθικά και υλικά.
6. Είµαστε διπλά τους στο δύσκολο έργο τους».