Η πρωταγωνίστρια της παράστασης και μόνιμη συνεργάτης του Β’ Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Βριλησσίων Νατάσσα Χαϊδά συστήνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ το έργο «To κορίτσι του Μαξίμ» που το θεατρόφιλο κοινό πρόκειται να παρακολουθήσει στο θέατρο «Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη» το προσεχές Σαββατοκύριακο.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ
Πώς έγινε η επιλογή του έργου «Το κορίτσι του Μαξίμ» από το Β’ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου;
«Το κορίτσι του Μαξιμ» είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών σε τρεις πράξεις, με γέλιο, μουσική και χορό.
Στο έργο θα συναντήσουμε σκάνδαλα, απιστίες – απατημένους συζύγους και συντρόφους, ανόητες συζύγους, ίντριγκες, και πολλές ανατροπές. Τα αστεία και τα απρόοπτα διαδέχονται το ένα το άλλο με ρυθμό και εναλλαγή προσώπων και καταστάσεων.
Σκοπός μας είναι να διασκεδάσουν οι θεατές και να απολαύσουν την παράστασή μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο έργο από την σκηνοθέτη του Β’ Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Βριλησσίων Έφη Πίκουλα, η οποία έχει κάνει και την διασκευή – απόδοση του έργου.
Πώς θα περιγράφατε με λίγα λόγια την «Γαρίδα» , την ηρωίδα την οποία υποδύεστε;
Η «Γαρίδα» είναι μια χορεύτρια του καμπαρέ «Μαξιμ» στο Σύνταγμα την δεκαετία του 60’. Μετά από μια επιτυχημένη εγχείρηση, ο αξιοσέβαστος γιατρός Λουκιανός Δημητριάδης «ψαρεύει» εκείνο το βράδυ από το καμπαρέ την «Γαρίδα» και την πηγαίνει στο σπίτι του. Από εκείνη την στιγμή η ήσυχη ζωή του γιατρού αλλάζει εντελώς.
Η «Γαρίδα» είναι ένα απλό, λαϊκό, σέξι κορίτσι που γοητεύεται από την μεγάλη ζωή, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ζήσει το όνειρό της, να συναναστραφεί δηλαδή με την υψηλή κοινωνία , υποδυόμενη την σύζυγο του γιατρού Δημητριάδη, και φέρνοντας μεγάλες ανατροπές και δυσκολίες όχι μόνο στην καθημερινότητά του αλλά και στον κύκλο του. Αλλά ποια είναι τελικά η υψηλή κοινωνία;
Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στο κοινό λίγο πριν την πρεμιέρα σας;
Το έργο είναι μια ξέφρενη κωμωδία που έχει ως σκοπό να διασκεδάσει το κοινό.
Καθ’ όλη την διάρκεια του έργου, οι ήρωες σατιρίζονται από τις καταστάσεις. Περιμένει κανείς να δει την κορύφωση που τελικά δεν έρχεται ποτέ.
Μέσα από απίθανες συμπτώσεις, μπερδέματα, και τις φθηνές – λαϊκές φράσεις της Γαρίδας, το κοινό χαίρεται και γελάει με την ψυχή του!