Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» έως και τον Ιούνιο του 2009. ναφέρουμε μερικούς από τους τίτλους του Μεταίχμιου.
Από την ελληνική πεζογραφία:
1. Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μαρλένας Πολιτοπούλου Η μνήμη της πολαρόιντ, στο οποίο ο αρχιτέκτονας και ειδικός ερευνητής της Αστυνομίας Παύλος Γ. καλείται να λύσει μια άγρια δολοφονία που έγινε πριν από τριάντα χρόνια στο Πήλιο. Οι έρευνές του θα τον οδηγήσουν στη Θεσσαλία του σήμερα καθώς και στο χτες του Εμφυλίου. (Μάρτιος 2009).
2. O μύθος του Ηρακλή Σπίλου από τον Νίκο Κουνενή. Ένα καυστικό μυθιστόρημα – σχόλιο στη σύγχρονη ελληνική τηλεοπτική, και όχι μόνο, πραγματικότητα γραμμένο με απογειωτικό κέφι και δηκτική διάθεση. (Μάρτιος 2009).
3. Η συλλογή ιστοριών του Κώστα Ακρίβου Τελετές ενηλικίωσης, «δεκαεπτά επεισόδια» από την πορεία μύησης ενός νέου στα μυστικά του κόσμου των ενηλίκων. (Απρίλιος 2009).
4. Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Γκουρογιάννη Κόκκινο στην πράσινη γραμμή, με θέμα τους μαχητές που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974, κατά την εισβολή του Αττίλα, και ξεχάστηκαν τόσο από την πολιτική όσο και από τη στρατιωτική ηγεσία. Μεγάλο μέρος του μυθοπλαστικού υλικού του βιβλίου είναι βασισμένο σε μαρτυρίες ελλήνων και τούρκων βετεράνων που έλαβαν μέρος στα γεγονότα. (Απρίλιος 2009).
Ποιητικές συλλογές:
1. Οι ποιητικές συλλογές του Διονύση Καρατζά Ταξίδια εσωτερικού και της Αλεξάνδρας Μπακονίκα Ηδονή και εξουσία (Απρίλιος 2009).
2. Στη σειρά Νεοέλληνες Κλασικοί Συγγραφείς πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι Ωδές του Ανδρέα Κάλβου. Την έκδοση επιμελείται ο καθηγητής Δημήτρης Δημηρούλης. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από CD στο οποίο ο Βασίλης Παπαβασιλείου διαβάζει τις Ωδές. (Μάρτιος 2009)
3. Η νέα σειρά Αντικριστοί καθρέφτες, η οποία εγκαινιάζεται με τον τόμο Κώστας Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη: Έρωτας και θάνατος στη σκιά της ποίησης. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ποιήματα των δύο ποιητών του Μεσοπολέμου, οι οποίοι συνδέθηκαν με έναν από τους πιο θρυλικούς έρωτες στην ιστορία των νεοελληνικών γραμμάτων, σε ανθολόγηση του Γιάννη Η. Παππά (Μάρτιος 2009).
Τέλος, τρεις επιλογές από την ξένη λογοτεχνία:
1. Το μυθιστόρημα του τιμημένου με το βραβείο Nadal Αντρές Τραπιέγιο με τίτλο Όταν πέθανε ο Δον Κιχώτης, το οποίο αποκαλύπτει την τύχη των χαρακτήρων που έμειναν έρημοι και ανυπεράσπιστοι μετά το θάνατο του αγαπημένου τους Δον Κιχώτη. Οι δευτεραγωνιστές του Θερβάντες παίρνουν στο έργο του Τραπιέγιο τον πρώτο ρόλο και οι ζωές τους γίνονται το αντικείμενο μιας συναρπαστικής αφήγησης. (Μάρτιος 2009).
2. Το συγκλονιστικό έργο του Γερούν Μπράουερς Μέρες αδέσποτες, το οποίο μεταφέρθηκε και στο θέατρο. Ο συγγραφέας, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ολλανδικής λογοτεχνίας, με πλήθος διακρίσεων στο ενεργητικό του, αποτυπώνει τη θυελλώδη σχέση ανάμεσα σ’ έναν άντρα και το γιο του, τις συγκρούσεις τους ως την απροσδόκητη κατάληξη της σχέσης τους (Μάρτιος 2009).
3. Το σπονδυλωτό μυθιστόρημα του αιγύπτιου Χαλέντ Ελ Χαμίσι με τίτλο Ταξί στους δρόμους του Καΐρου. Το βιβλίο αποτελείται από ιστορίες που όλες τους παρουσιάζουν όψεις της καθημερινότητας ανθρώπων που προέρχονται από τα πιο φτωχά στρώματα του αιγυπτιακού πληθυσμού. Χάρη στο χιούμορ και την αμεσότητά του, το Ταξί έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στη χώρα του (περισσότερα από 75.000 αντίτυπα στα αραβικά) όσο και στο εξωτερικό, όπου μεταξύ άλλων μεταφράζεται στα αγγλικά, τα ολλανδικά και τα ιταλικά (Απρίλιος 2009).