Η ομάδα «συν+εργασία» παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Δυτικά Βήματα» στο χώρο τέχνης Ωδήςια (Ιεράς Οδού 22), την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Μαΐου, σε χορογραφία και σκηνοθεσία Αιμιλίας Μπουρίτη και Νέλλης Πουλοπούλου, ζωντανή μουσική με τους Ross Daly και Πέτρο Κούρτη, καθώς και με τη συμμετοχή του σημαντικού Ιάπωνα butoh χορογράφου και χορευτή Atsushi Takenouchi που έρχεται στην Αθήνα μετά τις εμφανίσεις του στο Παρίσι.
Η παράσταση εμπνέεται από τα «δυτικά» βήματα της πορείας των μυστών του παρελθόντος από τον Κεραμεικό στην Ελευσίνα, στην έναρξη των Ελευσινίων μυστηρίων. Πρόκειται για μια συμβολική πορεία των καλλιτεχνών, με σκοπό την εσωτερική τους πραγμάτωση.
Η Ιερά Οδός, ένας δρόμος ιερός, που στο παρελθόν οδηγούσε στην κάθαρση, είναι τώρα ο «Ιερός δρόμος» του κυκλοφοριακού χάους, που οδηγεί στις δυτικές πόλεις της Αττικής με τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, την άναρχη δόμηση και γενικά την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η Δυτική Αττική όμως την ίδια στιγμή δηλώνει παρόν στη σημερινή πραγματικότητα, με την ιστορία της και τις αναζητήσεις της
Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας της Ιεράς Οδού καθώς και η συνειδητοποίηση της σημερινής της υπόστασης.
Με σημείο αφετηρίας την Αθήνα και κατεύθυνση προς την Ελευσίνα, οι καλλιτέχνες εμπνέονται από αρχετυπικές μορφές και στοιχεία από τον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα, από τους Ορφικούς ύμνους και την ποίηση του Δ.Π. Παπαδίτσα και δημιουργούν ένα σύγχρονο χορογραφικό έργο. Η ομάδα συν+εργασία χρησιμοποιώντας στοιχεία από διάφορους πολιτισμούς φέρνει κοντά καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές και συνθέτει μια πολυδιάστατη παράσταση.
Τα καλλιτεχνικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσει η ομάδα είναι χοροθεατρικά, ακροβατικά, μουσικά. Παράλληλα η χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής ήχου και εικόνας θα βοηθήσει στη σύνδεση του αρχαίου κόσμου με τον σύγχρονο.
Οι διαφορετικές τεχνικές χορού όπως ο ιαπωνικός χορός butoh από τον Ιάπωνα χορογράφο και χορευτή Atsushi Takenouchi, o ινδικός χορός, ο σύγχρονος χορός, οι πολεμικές τέχνες και ο αυτοσχεδιασμός, μαζί με τις μουσικές συνθέσεις μεσογειακών ακουσμάτων από τον Ross Daly και τον Πέτρο Κούρτη, την ατμοσφαιρική μουσική της Ιαπωνίδας μουσικού Hiroko Komiya, την ηλεκτρονική μουσική του Μάριου Τσάγκαρη σε συνδυασμό με την σύγχρονη ματιά της προβολής video animation, καταφέρνουν να δημιουργήσουν γέφυρες μεταξύ της αρχαιότητας, της παράδοσης και του σύγχρονου κόσμου, επικοινωνώντας έτσι το υλικό αυτό με το κοινό. Το καλλιτεχνικό έργο έχει επίσης τροφοδοτηθεί από το ερευνητικό υλικό της συγγραφέα Ελένης Λαδιά, της αρχαιολόγου Καλλιόπης Παπαγγελή και του κοινωνιολόγου Νίκου Παπαστεργιάδη.