Το δέντρο. Το κέντρο του κόσμου. Η axis mundi.
Και γύρω του δύο περιθωριακοί –ή μήπως όχι;- τύποι, αλληλοσυμπληρούμενοι, να δένουν τη ζωή τους και την ύπαρξή τους γύρω από αυτό.
Κάθε ένας από αυτούς το βλέπει σε διαφορετική θέση, το δέντρο όμως είναι εκεί. Είναι αληθινό ή απομίμηση; Υπάρχει ή είναι αποκύημα της φαντασίας τους;
Οι δύο ήρωες δέχονται –στο πλαίσιο μιας ημέρας- μια ασταμάτητη βροχή επισκέψεων. Και ενώ για άλλους οι επισκέψεις αυτές είναι ενέσεις της καθημερινότητας –βίαιες διακοπές που επιχειρούν να ραγίσουν τον δικό τους κατασκευασμένο κόσμο-, για άλλους αποτελούν αρχετυπικές φιγούρες, με τον δικό τους ρόλο στο ταξίδι των δύο ηρώων. Ένα ταξίδι που όσο κι αν μοιάζει να έχει βαλτώσει γύρω από το δέντρο, συνεχίζεται πνευματικά, όσο εκείνοι αναρωτιούνται, επιζητούν και αποζητούν. Έστω και ο ένας τον άλλον. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, τον Μάιο 2013, στο πλαίσιο των ‘Αναγνώσεων’ που επιμελείται η θεατρολόγος Σίσσυ Παπαθανασίου.
Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
Παίζουν: Α: Τσιμάρας Τζανάτος – Β: Γιάννης Παπαδόπουλος – Άντρας με τσεκούρι, Εθισμένος, Σκιέρ: Σπύρος Βάρελης – Γ: Γιάννης Τσαπαρέγκας – Γυναίκα: Μαρία Ριζιώτη – Σύντροφος Γ: Δάφνη Σκρουμπέλου
(Θέατρο Σημείο Χαριλάου Τρικούπη 4 – πρώην ΑΠΛΟ, πίσω από την Πάντειο, Αθήνα / Τηλέφωνο κρατήσεων: 2109229579 / Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη / Ώρα έναρξης: 21.15)