Την απολύμανση κοινόχρηστων σημείων και κάδων στο Κάτω Χαλάνδρι ολοκλήρωσαν συνεργεία του Δήμου, που προχώρησαν, παράλληλα, σε καθαρισμούς από απόβλητα και αφίσες στα Σίδερα. Οι παρεμβάσεις απολυμάνσεων, που έγιναν στις 28 Απριλίου, αφορούσαν κυρίως τις οδούς Αποστολοπούλου, Περικλέους, Αμυκλών, Κεφαλληνίας, Καρδίτσας, Στυμφαλίας, Επτανήσου, Σαχτούρη, Σαλαμίνος. Την επομένη, δημοτικοί υπάλληλοι, πλαισιωμένοι από αντίστοιχο μηχάνημα και εξοπλισμό, καθάρισαν την περιοχή κοντά στη διασταύρωση Παπανικολή – Κηφισιάς από όγκο κλαδεμάτων και αφισών, κάτω από τη Γέφυρα.
Στην προσπάθεια καθαριότητας είχε αναφερθεί ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, σε δηλώσεις του: «Χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται τίποτα, όλοι αυτοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή με αυτοθυσία στο δρόμο». «Εκτελούν όλα τα δρομολόγια αποκομιδής και περισσότερα από αυτά που έκαναν πριν και εκτελούν επιπλέον ένα μεγάλο καθήκον να πλένουν και να απολυμαίνουν κάθε μέρα 10 τ. χλμ. πόλης και τους οφείλουμε ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα αναγνωριστεί η προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που κρατούν όρθιες τις πόλεις και αυτό δεν αφορά μόνο το Χαλάνδρι αλλά όλους τους δήμους. Χωρίς την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου αυτές τις μέρες δεν ξέρω αν θα είχαμε τη δυνατότητα όλοι οι άνθρωποι να είναι στα σπίτια τους», απάντησε ο ίδιος στο ερώτημα αν εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους θα ανταμειφθούν μετά την κρίση και μισθολογικά.
Διαβάστε επίσης: Αλληλεγγύη χωρίς… περιοριστικά μέτρα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου