Ενεργά συμμετείχε ο Δήμος Χαλανδρίου στην «Ώρα της Γης», αποδεικνύοντας τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου: «Δίνοντας δυναμικά το ‘‘παρών’’ στη συμμετοχή της πρωτοβουλίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, ο Δήμος Χαλανδρίου, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και ώρα 20.30, έσβησε τα φώτα στα δημοτικά πάρκα, στις πλατείες, στους πεζόδρομους, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, στις νησίδες των κεντρικών οδών και στις παιδικές χαρές της πόλης μας.
Έτσι ενώσαμε τη φωνή μας, με αυτή των περισσότερο από ένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη γη, ώστε να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ως Έλληνες νοιαζόμαστε για τον πλανήτη μας, με τη χώρα μας να είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή.
Όμως η πραγματική δύναμη του μηνύματος της ‘‘Ώρας της Γης’’ παραμένει η ενεργή συμμετοχή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, που έχει συνειδητοποιήσει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και είναι έτοιμος να αντισταθεί. Σβήνοντας 60΄ τα φώτα, ανάψαμε την ελπίδα για τη σωτηρία της Γης».