Επιστολή με την οποία ζητά την άμεση μεταφορά του 13ου Νηπιαγωγείου από το 12ο Δημοτικό, στο οποίο στεγάζεται, στο 13ο Δημοτικό, που είναι ο φυσικός του χώρος, δημοσιοποιεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού.
Σημειώνεται ότι τη μεταφορά του 13ου Νηπιαγωγείου έχει ζητήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και η Ένωση Γονέων του Δήμου, ενώ υπέρ έχουν ταχθεί με δηλώσεις τους τόσο η αντιδήμαρχος Παιδείας Αφροδίτη Χατζηγεωργίου όσο και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άννα – Μαρία Τσικίνη.
«Μεγάλα τα προβλήματα»
Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
«Το 13ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου (τα όρια του οποίου είναι κοινά με τα όρια του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου), όλως παράδοξα, από την έναρξη της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα “φιλοξενείται” στον χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου (επί της οδού Ιωαννίνων) μαζί με άλλο συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο (15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου). Η εγκατάσταση στον χώρο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων και τα εξής:
Α) Ανεπάρκεια των χώρων του 12ου Δημοτικού να δέχεται τόσο μεγάλο όγκο παιδιών και έλλειψη των κατάλληλων συνθηκών για την ομαλή λειτουργία δύο (2) Νηπιαγωγείων και ενός πολυάριθμου Δημοτικού Σχολείου στον ίδιο χώρο. Τμήματα των νηπίων είναι μέχρι και σήμερα εγκατεστημένα σε λυόμενες κατασκευές, χωρίς κεντρική θέρμανση, χωρίς κατάλληλες γι’ αυτά τουαλέτες, ενώ στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν ακόμη και σε αίθουσες πρώην αποθήκες χωρίς δάπεδο! Λόγω της έλλειψης αιθουσών στο σχολείο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές του Δημοτικού αναγκάσθηκαν να κάνουν εκ περιτροπής μάθημα ακόμη και στην αίθουσα εκδηλώσεων(!).
Β) Ταλαιπωρία των νηπίων του 13ου Νηπιαγωγείου τα οποία υποχρεούνται να κάνουν μεγάλες μετακινήσεις σε αυτή την μικρή ηλικία καθ’ όσον το 12ο Δημοτικό βρίσκεται πέρα από τα όρια της περιοχής τους, με συνέπεια να απαιτείται η χρήση αυτοκινήτου για την μεταφορά τους καθ’ όσον η κάλυψη τόσο μεγάλης απόστασης με τα πόδια δεν είναι δυνατή για τα νήπια και τα προνήπια ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Γ) Αναστάτωση και ταλαιπωρία των γονέων των νηπίων και προνηπίων του 13ου Νηπιαγωγείου οι οποίοι τυχαίνει να έχουν και μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο 13ο Δημοτικό Χαλανδρίου και πρέπει καθημερινά κατά την έναρξη του σχολικού ωραρίου και τη λήξη του να βρίσκονται την ίδια ώρα σε δύο σχολεία σε διαφορετικές περιοχές προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους!
Δ) Αποδυνάμωση του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου καθ’ όσον οι γονείς που έχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού αναγκάζονται προκειμένου να αποφύγουν την παραπάνω ταλαιπωρία να αποφεύγουν την εγγραφή των παιδιών τους στο Δημοτικό της περιοχής τους, δηλαδή το 13ο και να δηλώνουν αναληθείς διευθύνσεις κατοικίας προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο 12ο Δημοτικό.
Ε) Κορεσμός του 12ου Δημοτικού Σχολείου από τον τεράστιο αυτό όγκο μαθητών (πάνω από 300 παιδιά Δημοτικού και περίπου 100 νήπια και προνήπια). Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών είναι ανέφικτη η επιτήρησή τους από τις Νηπιαγωγούς γι’ αυτό και συχνά δεν πέφτουν καν στην αντίληψή τους οι τραυματισμοί των νηπίων, όπως έγινε και πρόσφατα!
Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Γονέων του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου επί μία δεκαετία και πλέον διατυπώνει ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής το αίτημά του για εγκατάσταση του 13ου Νηπιαγωγείου στον φυσικό του χώρο και δη στο χώρο του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου επί των οδών Ολύμπου και Ηλείας.