Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου οι αθλητές του Απόλλωνα Χαλανδρίου φτάνοντας στο χώρο του γηπέδου ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα δυσάρεστο θέαμα, καθώς σ’ όλους τους τοίχους υπήρχαν γραμμένα συνθήματα, τα δίχτυα των τερμάτων και η σημαία του αθλητικού συλλόγου ήταν σκισμένα και το έμβλημα του Απόλλωνα μουτζουρωμένο με μαύρη μπογιά.
Αμέσως, λόγω του περιεχομένου των συνθημάτων, οι βανδαλισμοί συνδέθηκαν με το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά.
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Απόλλωνα κ. Αντώνη Μαραγκουδάκη, ο οποίος μας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βανδαλισμοί στο γήπεδο καθώς λίγο πριν από το Πάσχα και πριν ανακύψει το θέμα των Ρομά, κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο και έγραψαν συνθήματα πιο υβριστικά από αυτά, τα οποία έσβησαν άμεσα για να μην τα δουν τα μικρά παιδιά που προπονούνται εκεί.
Ο πρόεδρος
Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Μαραγκουδάκη οι Ρομά είναι η αφορμή, το πιο πιθανόν πρόκειται για διένεξη ανάμεσα σε κάποιον πατέρα που πηγαίνει το παιδί του στον Απόλλωνα και στα μέλη της αντιφασιστικής ομάδας που υπογράφει τα συνθήματα. «Εμείς -συνεχίζει ο κ. Μαραγκουδάκης- δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις του κάθε γονιού που φέρνει το παιδί του εδώ. Δεν ασχολούμαστε με τα πολιτικά και δεν κοιτάμε τι ψηφίζει ο καθένας. Αν ο στόχος είναι κάποιος από τους πελάτες μας και την πληρώνουμε εμείς, δεν μπορώ να το ξέρω. Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι όμως».
Στην συγκέντρωση των κατοίκων που έγινε στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου για το θέμα των Ρομά, ο κ. Μαραγκουδάκης μίλησε με τα μέλη μιας αντιρατσιστικής ομάδας που διαμαρτυρόταν έξω από το κτήριο και τους επεσήμανε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό και ότι γίνεται μια προσπάθεια να σωθεί ο μοναδικός χώρος πρασίνου που υπάρχει στο Χαλάνδρι μετά τη Ρεματιά. «Εμείς -συνεχίζει ο κ. Μαραγκουδάκης- το κάνουμε για να κρατήσουμε αυτό το χώρο για τους κατοίκους, έχουμε φυτέψει πάρα πολλά δέντρα και κάνουμε κάτι το οποίο οι κάτοικοι μας λένε συνέχεια μπράβο. Εμείς με τους Ρομά δεν έχουμε τίποτα, εμείς και εκεί να μείνουν δεν μας νοιάζει, κάνουμε προπόνηση στα παιδιά τους, τους δίνουμε σουβλάκια και τσιπς. Δεν έχουμε τίποτα μ’ αυτούς τους ανθρώπους», καταλήγει.
Για να αποκατασταθούν οι ζημιές που έγιναν στον χώρο, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του κ. Μαραγκουδάκη χρειάζονται 1500 ευρώ. «Χθες μου ήρθε να βάλω τα κλάματα -μας είπε- γιατί εκεί που προγραμματίζεις να κάνεις κάτι έρχεται μια τέτοια ζημιά και σε πάει πίσω. Αυτά είναι προσωπικά λεφτά δικά μας, εγώ έχω βάλει προσωπική εργασία σ’ αυτό το χώρο, κόβω το γκαζόν, περιποιούμαι το χώρο. Έχω αφοσιωθεί. Είναι η τρέλα μου».
Σ’ ερώτησή μας αν μπορούν να λάβουν κάποια μέτρα για την προστασία τους, ο κ. Μαραγκουδάκης μας είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί ο χώρος είναι πολύ ανοικτός και όσα μέτρα σκέφτονται είναι πολύ δαπανηρά. Προς το παρόν δεν θα κάνουν τίποτα γιατί στο τέλος του μήνα φεύγουν τα παιδιά και το γήπεδο δεν θα γίνονται προπονήσεις για περίπου 1, 5 μήνα.