Απαντώντας στις αιτιάσεις για μη τήρηση των απαιτούμενων αναλογιών μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου υποστήριξε ότι «οι αναλογίες που ορίζονται από τον κανονισμό τηρούνται. Εξάλλου, μπορεί εμείς να εγγράψουμε τον Ιούλιο έναν συγκεκριμένο αριθμό παιδιών, ωστόσο τον Σεπτέμβριο ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών διαγράφονται για δικούς τους λόγους. Παράλληλα, στην πράξη, η καθημερινή παρουσία των παιδιών είναι πολύ μικρότερη από τον αριθμό των εγγεγραμμένων και αυτή είναι η πραγματική δυναμικότητα των σταθμών», συμπληρώνοντας ότι «εάν σε κάποιο σταθμό έχουμε εγγράψει ελάχιστα παιδιά παραπάνω, αυτό έχει γίνει γιατί υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα προβλήματα υγείας και τα οποία αποκαλύπτουν μόνο σε μένα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος οφείλει να δείχνει κατανόηση και το κοινωνικό του προφίλ».
Επιπλέον, ο κ. Ζανιδάκης υποστήριξε ότι όταν κάποιος παιδαγωγός ασθενήσει «αναγκαστικά επιστρατεύονται άλλοι παιδαγωγοί επικουρικά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εκπαιδευτικών να είναι μικρότερος από αυτόν που απαιτείται από τον κανονισμό. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας. Δεν μπορείς να αποτρέψεις την ασθένεια».
Αντίστοιχα, στο θέμα της αναλογίας χώρου – παιδιών, ο κ. Ζανιδάκης υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν συγκεντρώνονται πολλά παιδιά σε έναν χώρο, εκτός από την ώρα της αποχώρησης, όταν όλα τα παιδιά του σταθμού μαζεύονται σε μια αίθουσα για να μπουν στα σχολικά», ενώ τόνισε ότι «για τη νέα γρίπη έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο ακέραιο».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί» διαβεβαίωσε ότι «παθητική και ενεργητική πυρασφάλεια υπάρχει σε όλους τους σταθμούς», συμπληρώνοντας ότι «επειδή κάποια κτήρια είναι πιο παλιά και χωρίς σχέδιο, εμείς βρήκαμε τα σχέδια, τα καταθέσαμε στην πυροσβεστική και βαίνουμε προς την ολοκλήρωση του θέματος της πυρασφάλειας».
Όσον αφορά στο θέμα του τεχνικού ασφαλείας, υποστήριξε ότι στους σταθμούς τεχνικός ασφαλείας είναι ο τεχνικός του Δήμου Χαλανδρίου, «ο οποίος έρχεται για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει».
Τέλος αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου σημείωσε ότι «στην προσπάθειά μας να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες λειτουργίας των σταθμών, έχουμε εργαζόμενους με συμβάσεις μίσθωσης έργου, που πραγματικά βοηθούν πάρα πολύ στο έργο μας. Προσπαθήσαμε να λύσουμε ένα μέρος αυτού του τεράστιου θέματος των συμβασιούχων που ταλανίζει ολόκληρη τη χώρα μας, μέσω της προκήρυξης 26 μονίμων θέσεων που δημοσιεύσαμε πριν από τις εκλογές», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη άλλων 32 μονίμων θέσεων, ευελπιστώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, για να προκηρύξουμε μόνιμες θέσεις, αυτό πρέπει να συμβαδίζει και με τα οικονομικά του Δήμου και τον προϋπολογισμό».
Αναφορικά με τους εργαζόμενους οι οποίοι θα προσληφθούν με διαφορετικές ειδικότητες από αυτές τις οποίες θα εξασκήσουν, ο κ. Ζανιδάκης σημείωσε ότι «αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να εκτελέσουν και πάλι τα καθήκοντά τους, κάνοντας ό,τι ακριβώς έκαναν και πριν. Απλά αλλάζουν στο χαρτί οι ειδικότητες για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και το Νομικό Πρόσωπο».
Κλείνοντας ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου υπογράμμισε ότι: «υπάρχουν δυσκολίες και δεν τις κρύβουμε. Ξέρουμε την αγωνία των εργαζομένων, αλλά πιστεύω ότι όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, συμβαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Με κοινή σκέψη και συνεργασία προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε», συμπληρώνοντας ότι «για μένα βασικός παράγοντας είναι το θέμα “παιδί”, για το οποίο δεν χωράνε στείρα πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Και θέλω να τονίσω ότι η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι δημότες είναι ενδεικτική του ότι γονείς και παιδιά μένουν ευχαριστημένοι από το έργο μας».