Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόωρη απώλεια του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που τίμησε με τη συμμετοχή του τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Όπως σημειώνεται, αξέχαστη θα μείνει η τελευταία του εμφάνιση, πριν λίγους μήνες, στο Θέατρο της Ρεματιάς στη μεγάλη συναυλία που έγινε το Σάββατο 18 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον εμπρησμό και την άμεση αποκατάσταση του θεάτρου.
Στο συλλυπητήριο μήνυμα τονίζεται πως «ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με το σπάνιο σκηνικό του ταπεραμέντο και τα τραγούδια του, ανέβασε την αδρεναλίνη της βραδιάς στα ύψη και δημιούργησε μοναδικό κλίμα συντροφικότητας ανάμεσα σε όσους και όσες είχαν γεμίσει το θέατρο για να τον παρακολουθήσουν. «Η απουσία του από τη μουσική σκηνή θα στοιχίσει στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Mε αφορμή τη συναυλία που είχε δώσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με τον Παναγιώτη Μάργαρη, ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην Αμαρυσία, μιλώντας για την πορεία του στη μουσική σκηνή αλλά και σχολιάζοντας τα πολιτικά γεγονότα που βίωνε την εποχή εκείνη η Ελλάδα. Διαβάστε την συνέντευξη:
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Όλα τα όνειρα κατέρρευσαν στον βωμό του χρήματος».