Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σμαραγδής τόνισε ότι το λεύκωμα αποτελεί «αφορμή να θυμηθούμε ότι βαθύτερος σκοπός του ανθρώπου είναι να είναι χρήσιμος στους άλλους».
Β. Ξένου: «Πρωτοπόρο το θέατρο Ρεματιάς»
Στις προσωπικές της αναμνήσεις από τις πρώτες προσπάθειες δημιουργίας και λειτουργίας του θεάτρου της Ρεματιάς αναφέρθηκε στην ομιλία της η κ. Ξένου.
Προσπάθειες, που όπως είπε, βρήκαν συμπαραστάτες τόσο τον Νίκο Πέρκιζα όσο και τον Κώστα Παττακό αλλά και τον Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάπτυξη το θεάτρου της Ρεματιάς η νυν δημοτική αρχή, εξαίροντας την ποιότητα του Φεστιβάλ Ρεματιάς.
«Μέσα από τα θεμέλια αυτού του τόπου πηγάζουν οι πηγές του μέλλοντός του», κατέληξε η κ. Ξένου.
Α. Λερίου: «Επιστημονική καταγραφή»
Τελευταία πήρε τον λόγο η κ. Λερίου, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στην αξία στης ιστορικής καταγραφής η οποία, όπως είπε, προκαλεί «τους μικρότερους να γνωρίσουν και τους μεγαλύτερους να αναβιώσουν σκέψεις και συναισθήματα».
Η κ. Λερίου τόνισε ότι το λεύκωμα γράφτηκε από ειδικούς ιστορικούς, οι οποίοι ακολούθησαν επιστημονική μεθοδολογία.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Παπαδάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την «όμορφη συνάθροιση» και τόνισε ότι «ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα, σίγουρα θα μας γεμίσει με αναμνήσεις».
Σημειώνεται ότι το λεύκωμα πραγματοποιεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή της ιστορίας του Χαλανδρίου, ξεκινώντας από τον αρχαίο Δήμο Φλύας έως και σήμερα, ενώ είναι διανθισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Τον τόμο επιμελήθηκαν οι εκδόσεις «Αλέξανδρος».
Αρετή Κοτσολάκου