Στον απόηχο της διεθνούς επιτυχίας για το πρόγραμμα του Αδριάνειου Υδραγωγείου, το 3o HIDRANT festival «κλείνει» τις φετινές του εκδηλώσεις με έναν ιστορικό περίπατο κατά μήκος του Χαλανδραίικου παρακλαδιού από το ρωμαϊκό μνημείο. Με αφετηρία την συμβολή της οδού Πολυδρόσου με τη Ρεματιά, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ακολουθήσουν τα ίχνη του Αδριάνειου, μέχρι την οδό Ελ Αλαμέιν. Εκεί, όσοι και όσες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εσωτερικό της μόνης δεξαμενής του υδραγωγείου που διασώζεται από τα ρωμαϊκά χρόνια.
«Μέσα από τον περίπατο αυτό μαθαίνουμε για το τοπικό παρακλάδι του Αδριάνειου, για την ιστορία του Χαλανδρίου και της σχέσης των κατοίκων του με τους υδάτινους του πόρους, αλλά και παρουσιάζουμε το μέλλον των περιοχών που θα διαβούμε, όπως αυτό διαμορφώνεται με τις αναπλάσεις ανάδειξης του υδραγωγείου και της παραρεμάτιας – από την οδό Γυφτοπούλου μέχρι την οδό Ελ Αλαμέιν στην περιοχή του Συνοικισμού», ανέφερε ο Δήμος σε μήνυμά του.
Ξεναγοί -και συνδιοργανωτές είναι η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς, το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), η ΕΥΔΑΠ και η ομάδα έργου του Cultural HIDRANT στον Δήμο Χαλανδρίου.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr