Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης βρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γενικού Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», στο Μαρούσι. Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη «συστηματική υποστήριξη της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής, μία στρατηγική επιλογή που υπηρετεί τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να έχει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση».
«Για το λόγο αυτό και χρηματοδοτούμε με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού όλων των δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, στη βάση της σχετικής πρότασης του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στήριξη του Σισμανόγλειου με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουμε, αθόρυβα και δυνατά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Φώτη Χρυσικό. Μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια, στηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία, χρηματοδοτεί, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, τη λειτουργία 54 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, για τα επόμενα 3 χρόνια, με προϋπολογισμό ύψους 22,3 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, με 3,6 εκατομμύρια ευρώ».
Γ. Πατούλης: «Οι τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τη δυναμική τους στον τομέα της υγείας»
Και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σισμανογλείου. Ο Γ. Πατούλης ευχήθηκε στη διοίκηση και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μία καλή και δημιουργική χρονιά και εξήρε τη λειτουργία του κάνοντας λόγο για ένα νοσοκομείο «πρότυπο» με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει έμπρακτα πως η πρόληψη, η δισφάλιση της υγείας αλλά και η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δομές υγείας, αποτελούν προτεραιότητα. Σε αυτό την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Αυτοδιοίκηση και ιατρικοί επιστημονικοί φορείς οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αφενός για να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες δομές και αφετέρου για να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες δομές και υποδομές στους τομείς της υγείας και της ευεξίας ώστε οι τοπικές κοινωνίες να μπορέσουν να αναδείξουν τη δυναμική τους σε αυτόν τον τομέα. Η Αττική που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό της χώρας, πρέπει και έχει όλες τις δυνατότητες για να πρωταγωνιστήσει στους τομείς της υγείας και της ευεξίας και οι πολίτες της αξίζουν όλοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας σε δομές σύγχρονων προδιαγραφών. Το δικαίωμα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο».