Άνθρωποι που με τη βοήθεια του συγγραφέα κατάφεραν να «νικήσουν» τον εχθρό της βουλιμίας, επιστήμονες του χώρου της διατροφής, της υγείας και της ψυχολογίας, αλλά και δεκάδες φίλοι του διαιτολόγου-διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα βρέθηκαν κοντά του στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Διατροφική Νοημοσύνη. Η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», και η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του καταστήματος Public στο Σύνταγμα.
Ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα μιας παρουσίασης βιβλίου, με τυπικές περιγραφές περιεχομένου και επαίνους για την έκδοση, τόσο ο ίδιος ο συγγραφέας όσο και οι ομιλητές της εκδήλωσης μετέτρεψαν τις ομιλίες τους σε σύντομες, περιεκτικές και κατανοητές διαλέξεις γεμάτες καινούργιες πληροφορίες, πολύτιμες εμπειρίες, συμβουλές και γνώσεις για τις λεγόμενες «διατροφικές διαταραχές», τις αιτίες που τις προκαλούν και την αντιμετώπισή τους.
Στόχος του βιβλίου είναι να λειτουργήσει σαν ένας υπομονετικός σύντροφος, που γνωρίζει καλά τις δυσκολίες και τις θυσίες των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα και που ταυτόχρονα μέσα από την εμπειρία είναι σε θέση να τους προσφέρει γνώσεις και τεχνικές για να κερδίσουν τη μάχη με τη βουλιμία.
Την παρουσίαση άνοιξε ο στενός φίλος του συγγραφέα και σεφ της εκπομπής «Πρωινός Καφές», Νικόλαος Σακελλαρίου, ο οποίος τόνισε ότι «στη δίαιτα πρέπει να βάζουμε γεύση» και αποκάλυψε με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο μικρά μυστικά για να γίνονται ακόμα και τα πιο βαριά φαγητά –όπως ο μουσακάς- κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής.
Τη σκυτάλη πήρε ο διδάκτορ Αθλητικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Άσκησης, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας και μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδης.
Στη συνέχεια μίλησε η Ιωάννα Κοντελέ, διαιτολόγος – διατροφολόγος και επιστημονική συνεργάτης της μονάδας εφηβικής υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐας Κυριακού και την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας, ο οποίος με τη βοήθεια video wall εξήγησε μεταξύ άλλων στους καλεσμένους του τη λειτουργία των μηχανισμών της πείνας και του κορεσμού καθώς και τον καθοριστικό των νευροδιαβιβαστών τόσο στη διαδικασία της σίτισης γενικά όσο και στις διατροφικές διαταραχές ειδικότερα.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του, ενώ όλοι οι προσκεκλημένοι έφυγαν με ένα υπέροχο δώρο, με έντυπο ενημερωτικό υλικό επί θεμάτων διατροφής.