Ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας μας παρουσιάζει τις δυο νεότερες, παγκοσμίως, τεχνικές βλεφαροπλαστικής, επεμβατική και μη επεμβατική, για τις οποίες είναι καλεσμένος να μιλήσει στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής που θα διεξαχθεί στις 5-7 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Εξαφανίστε οριστικά τις ρυτίδες από την περιοχή των ματιών με την επαναστατική
τεχνική της Αυξητικής Βλεφαροπλαστικής, η οποία βασίζεται στην αυτομεταμόσχευση λίπους!
Η κορωνίδα της γοητείας κάθε όμορφου προσώπου κρύβεται στο βλέμμα, την εικόνα και το χρώματα που τα μάτια δίνουν σε αυτό. Κατ’ αυτήν την έννοια η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που αποκαθιστά την νεανική εικόνα των οφθαλμών γιατί απομακρύνει την χαλάρωση του δέρματος και διορθώνει τις γνωστές σε όλους μας σακούλες δίνοντας λάμψη και ζωντάνια σε ένα κουρασμένο βλέμμα.
Για πολλά χρόνια, η βλεφαροπλαστική ενοχοποιούσε το λίπος που προέκυπτε, κυρίως στο κάτω βλέφαρο, για την άσχημη εικόνα των οφθαλμών. Συνεπεία αυτού, οι τεχνικές που είχαν αναπτυχθεί απογύμνωναν την περιοφθάλμιο χώρα από λιποκύτταρα δίδοντας γένεση σε αυτό που ονομάστηκε «holloweye» ή αλλιώς εικόνα του κενού οφθαλμού. Αυτό περιγράφει την εικόνα ενός οφθαλμικού βολβού περιτριγυρισμένου από έναν «κενό» θα λέγαμε κόγχο. Οι σύγχρονες απόψεις και τεχνικές της βλεφαροπλαστικής έχουν αντιληφθεί την αντιαισθητική εικόνα που προκύπτει από την απογύμνωση της περιοφθαλμίου χώρας από το λίπος της. Επιπρόσθετα, στοχεύουν στην αποκατάσταση των ελλειμάτων όγκου στην περιοχή με την αυτομεταμόσχευση λίπους.
Άρα, όχι μόνο δεν αφαιρούμε πλέον το λίπος της περιοχής, αλλά είτε το ανατάσσουμε ανατομικά στο βάθος του οφθαλμικού κόγχου, όπου είναι και η φυσιολογική ανατομική του θέση, είτε το συμπληρώνουμε με λίπος που λαμβάνουμε με κατάλληλες τεχνικές από άλλα σημεία του σώματος. Έτσι πετυχαίνουμε ένα απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, με σαφώς μεγαλύτερη χρονική διάρκεια!
Η αυξητική βλεφαροπλαστική αφορά τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, που επιθυμούν να ανανεώσουν και να ζωντανέψουν το βλέμμα τους, εξαλείφοντας τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και γενικά τα σημάδια του γήρατος. Επίσης, βρίσκει εφαρμογή και σε μια ειδική κατηγορία περιπτώσεων στις οποίες το κουρασμένο βλέμμα εμφανίζεται ακόμα και σε πολύ νεανικές ηλικίες, ως αποτέλεσμα παθήσεων που επηρεάζουν την εμφάνιση των βλεφάρων (θυρεοειδοπάθεια).
Dr. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, Πλαστικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Διευθύνων Σύμβουλος & Επιστημονικός Διευθυντής
των Κέντρων Πλαστικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής & Αντιγήρανσης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Νοσοκομείου «METROPOLITAN»
www.drboukouvalas.gr, http://www.drboukouvalas.gr/afxitiki-vlefaroplastiki-me-lipos
https://www.facebook.com/AnagennisiPlasticSurgery
____________________________
ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Ερμού 6, Τηλ.: 210 324 2222, 210 324 5555
ΚΗΦΙΣΙΑ: Εμπορικό κέντρο Αίγλη, 2ος όροφος, Κολοκοτρώνη 8, Τηλ.: 210 8080051
ΓΛΥΦΑΔΑ: Α. Μεταξά 1 & Μαραγκού 3, Τηλ.: 210 9680240-1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μητροπόλεως & Κομνηνών 8, Τηλ. & Fax: 2310 278 570, 2310 236 715
ΜΥΚΟΝΟΣ:Τηλ.: 6947 938 329