Η μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον χαρακτήρισαν τις πρώτες μέρες του τετραήμερου εκδηλώσεων με τίτλο «Έλ@ στη θέση μου», που διοργανώνουν το Τμήμα Παιδείας του Δήμου, οι πρέσβειρες της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Saferinternet» -η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας- και το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» Αγίας Παρασκευής και Παπάγου – Χολαργού.
Η εκδήλωση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων στα θέματα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, του σχολικού εκφοβισμού και της αλληλεγγύης.
Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο κατάμεστο από παιδιά και γονείς θέατρο του 2ου Γυμνάσιου, παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδένδρι» η θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», η οποία απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην παράσταση, που ήταν ανοιχτή για όλους, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος. Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στο 4ο Γυμνάσιο έλαβε χώρα η διαδραστική θεατρική παράσταση «ΓΙΑΝΝΗΣ Χ=xenos» από τη θεατρική ομάδα «Τόπος Αλλού», αποκλειστικά για τους μαθητές της Γ’ τάξης των 3ου & 4ου Γυμνασίων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και με ενδιαφέρον.