Ο Ωνάσης προσγείωσε την Ολυμπιακή του στον Βγενόπουλο. Δεν ήταν δυνατόν να φαντασθεί κανείς, πως υπήρχε έστω και ένας Έλληνας –εκτός των πολιτικάντιδων– ο οποίος θα ήθελε να πάρουν την Ολυμπιακή οι παρέες του Μπους. Ευτυχώς για μια μοναδική φορά αυτό το σκορποχώρι έκανε κάτι σωστό! Επιτέλους φίλοι αναγνώστες είδαμε και κάτι ικανοποιητικό. Η θρυλική Ολυμπιακή και πάλι στα χέρια ενός καθαρόαιμου Έλληνα, του Βγενόπουλου. Του ανθρώπου τον οποίον απήλαυσα, να προσπαθεί να κάνει κατανοητά στους αραχτούς της Βουλής τα αυτονόητα.
Θεωρώ πως ο Θεός της Ελλάδας έβαλε το χέρι του, δεν μας ξέχασε. Και τι δεν έκαναν οι κολλητοί αυτών που ξύπνησαν την τελευταία στιγμή. Μέχρι και στον Καραμανλή έστειλαν πρεσβευτές αυτοί που ήθελαν να την αρπάξουν. Ευτυχώς έφαγαν πόρτα. Μαζί με τα παλιά της αεροπλάνα, θα αγόραζαν τζάμπα το κύρος και την φήμη της καλύτερης εταιρείας του κόσμου. Η Ολυμπιακή μας έχει μηδέν ατυχήματα. Διότι οι πιλότοι της είναι τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας, είναι οι απόγονοι του Ίκαρου. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τις Η.Π.Α. Όταν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής άκουσα ότι μπήκε τέλος στο σίριαλ της πωλήσεως του εθνικού μας αερομεταφορέα, αισθάνθηκα ανακούφιση. Μπράβο στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής μας. Στάθηκαν παλικάρια και πάλεψαν χρόνια ολόκληρα, για να κρατήσουν ζωντανό τον μύθο των πέντε ολυμπιακών κύκλων. Όταν άκουσα να απειλούν πως θα βάλουν στο κοτέτσι τα πουλιά μας, είπα μπράβο σας, σ’ αυτά τα αμερικάνικα ενεργούμενα, που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να κτίζουν την προσωπικότητά τους για τις φιλοδοξίες τους. Είτε πρόκειται για τα ελληνικά εδάφη, είτε πρόκειται για τα σύμβολά μας. Δεν τους ενδιαφέρει σε τι και σε ποιους θα άρχουν, έστω κι αν άρχουν στην κουτσουρεμένη εδαφικά Ελλάδα, αρκεί να άρχουν. Πιστεύω ακραδάντως πως αυτά τα αθύρματα δεν πρόκειται να φτουρίξουν. Θα πληρώσουν κατά τα έργα τους. Τα όσα μας λένε για τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., μόνον οι βλάκες τα τρώνε. Ας μας πουν ποια ευρωπαϊκή χώρα συζητεί για τα εδάφη της; Τόλμησε ποτέ κράτος της Ευρώπης, να αμφισβητήσει τα σύνορα μιας γειτονικής της χώρας; Είναι άλλο η διέλευση των Ευρωπαίων απ’ την μια χώρα στην άλλη και άλλο η αμφισβήτηση της εθνικής τους κυριαρχίας. Μόνον ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε άχρωμη μάζα, δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Δυστυχώς προσπαθούν να αφελληνίσουν με κάθε τρόπο και μέσον τους Έλληνες. Και εκεί που νόμισαν ότι τους είχαν ευνουχίσει, απ’ την μια ο Θεός κ’ απ’ την άλλη η αθάνατη ελληνική ψυχή μιας δράκας εργαζομένων, ξανάδωσε σε μας τους σοβινιστές Έλληνες πατριώτες την ελπίδα. Προσωπικά αισθάνομαι υποχρεωμένη απέναντί τους. Εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι εργαζόμενοι, σε τομείς που δεν θα πρέπει να χάσουν την ελληνική τους ταυτότητα. Υπάρχουν Έλληνες ιδιώτες, σπουδαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να παίξουν με καθαρά χαρτιά όπως ο Βγενόπουλος.
Τώρα, είδαμε και την επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Ο Ομπάμα μάς έγραψε και πάει στην Τουρκία, για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που οι πρόεδροι των ΗΠΑ επισκέπτονταν και τις δύο χώρες, εξαιρουμένου του συνομιλητή του Θεού, του Μπους. Φαίνεται πως εμείς οι Έλληνες, διπλωμάτες και βεβαίως κι ο πρόεδρος, δεν κατάλαβαν ότι ο Μπους και τα τσιράκια του, απεχώρησαν ανεπιστρεπτί απ’ την προεδρία των Η.Π.Α. Κι εμείς εξακολουθούμε να νταραβεριζόμαστε με τον Νίμιτς και τους λοιπούς οι οποίοι, τα οποία μας παραμύθιαζαν κι εμείς νομίζαμε πως μας χαϊδεύανε. Αφήστε που χαλάσαμε τον κόσμο με την Κλίνταινα στις κάμερες, λες και μας είχε πέσει ο πρώτος λαχνός. Από γέλια άλλο τίποτα. Η Χίλαρι είναι πιο αγράμματη ιστορικά κι απ’ τον Ταμτάκο. Τα «κανε μαντάρα στη Ρωσία μ’ ένα μαραφέτι που έδωσε στον Λαβρόφ και που το είδε ο άνθρωπος και γελώντας της είπε πως αυτό που γράφει είναι το τελείως αντίθετο απ’ αυτό που κάνουμε αυτήν την στιγμή. Αυτό το μαραφέτι με μια κοινή κίνηση επιβεβαίωνε την αλλαγή κλίματος Ρωσίας-Η.Π.Α. Στην Ευρώπη είπε διάφορες ανοησίες. Μέχρι που τόλμησε η αδαής, να πει στους Ευρωπαίους πως τη Δημοκρατία την δίδαξε η Αμερική στον κόσμο! Κόκαλο οι αξιωματούχοι, των οποίων ούτε τα ονόματα δεν γνώριζε. Οπότε πετάγεται ένας Ευρωπαίος και της λέει κάνατε λάθος μαντάμ, την Δημοκρατία την δίδαξε στον κόσμο η αρχαία Ελλάδα. Αυτά τα παρακολούθησα η ίδια και γέλαγα για τα χάλια της ΥΠΕΞ της υπερδύναμης. Και μετά σου λένε πως οι γυναίκες είναι αδικημένες γιατί δεν συμμετέχουν σε θέσεις λήψεως αποφάσεων. Στις 100 η μία έχει μυαλό για τέτοιες δουλειές. Ότι κι αν ακούω αυτή είναι η γνώμη μου και πρέπει να γίνω πιστευτή, αν και δεν χρειάζεται, γιατί οι περισσότεροι αρσενικοί έχουν δικές τους εμπειρίες.