- Στο καλό Ευγένιε, θα μας λείψεις.
- Αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα.
- Με τόσους καραγκιόζηδες που έμειναν πίσω.
- Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς σκάνδαλα;
- Μας έκλεισε τη Βουλή, πάνω που είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε καθημερινές συζητήσεις για σκάνδαλα.
- Είναι σα να σταματήσουν ξαφνικά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρούσι.
- Πάνω που συνηθίσαμε διαπληκτισμούς και διαπροσωπικές συγκρούσεις, θα μας ερχόταν απότομα να σταματούσαν όλα αυτά.
- «Η Ημέρα του Δημότη έγινε Ώρα του Δημότη και τώρα το κάνατε Τρίλεπτο του Δημότη», διαμαρτυρήθηκε δημότης προς το προεδρείο την προηγούμενη Τρίτη.
- Δεν κατάλαβα; Εκφράζουμε και αχαριστία τώρα;
- Ξέρετε, κύριέ μου, πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος του Δημοτικού Συμβουλίου;
- Τρία λεπτά εσείς, τρία ο επόμενος και πάει λέγοντας, έτσι χάνεται ο χρόνος.
- (Δεν ξεχνώ πως κάποτε τα μέλη ενός συλλόγου έπαιρναν το λόγο ως δημότες και ο κάθε ομιλητής συνέχιζε από εκεί που είχε μείνει ο προηγούμενος, ώστε να ολοκληρωθεί το θέμα που απασχολούσε τον σύλλογο).
- Η πρόταση της στήλης για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και για να μένει χρόνος να μιλάει ο δήμαρχος, του οποίου τη φωνή κοντεύουμε να ξεχάσουμε, είναι: Το Λεπτό του Δημότη.
- Παίρνει ο δημότης το μικρόφωνο, λέει το όνομά του, την ιδιότητά του, λέει τον τίτλο του θέματος που τον απασχολεί, ευχαριστεί τον δήμαρχο που του δόθηκε ο χρόνος και υποβάλλει έγγραφο υπόμνημα.
- Δεν θα το κάνουμε τηλεκανάλι το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεπαράθυρα και άσκοπους διαλόγους. Αρκετά.
- Μην τρελαθούμε κιόλας. Είδατε τι έπαθε γνωστή τηλεπερσόνα.
- Νευρικό κλονισμό και μέσα.
- Ενώ η πρόταση της στήλης είναι απολύτως υγιεινή: Ένα λεπτό της ώρας στο δημότη, πεντάλεπτο στο δημοτικό σύμβουλο, τέταρτο στον επικεφαλής της παράταξης, ημίωρο στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. μία ώρα στον πρόεδρο και δίωρο στο δήμαρχο.
- Αξιοκρατικά και δημοκρατικά.
- Και σκέφτηκα και το άλλο: Να ρυθμιστούν οι παρεμβάσεις και παρεμβολές.
- Να απαγορεύονται τελείως όταν μιλάει ο δήμαρχος. Να επιτρέπονται σπάνιες όταν μιλάει ο πρόεδρος του Δ.Σ., ήπιες όταν μιλάει ο αντιπρόεδρος, συχνές όταν μιλούν οι επικεφαλής των συνδυασμών, πυκνές όταν μιλούν δημοτικοί σύμβουλοι και κατά βούληση όταν μιλούν δημότες.
- Θα στείλω την πρόταση στην Περιφέρεια. Μπορεί να αρέσει.