Φίλοι αναγνώστες, μόνον εμείς κακοποιούμε την πατρίδα μας. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Επιτρέψαμε να διαφθαρούμε, και να ξεχάσουμε τις αξίες μας. Ζούμε σε μια ανομολόγητη κατάσταση που έπαψε να θεωρεί τον άνθρωπο ως οντότητα. Υιοθετήσαμε όλες τις εισαγόμενες απαξίες, πιστεύοντας πως ακολουθούμε την περπατησιά της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που είναι έρμαιο των ανήθικων επιλογών, βάλαμε στην άκρη τις αξίες μας που δεν μεταφέραμε στα παιδιά μας, ακολουθώντας ξένες και γελοίες επιλογές και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η απληστία των συμπατριωτών μας, μας συνέχει όλους.
Της Χαριτίνης Ρασιά
Διαβάζω όλον τον Τύπο, είδα λοιπόν ένα παρήγορο μήνυμα από τρεις φιλέλληνες Ευρωπαίους, οι οποίοι θεωρούν πως αν η Ελλάδα φύγει απ’ την ΟΝΕ το ντόμινο είναι αναπόφευκτο.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ, λέει πως οι ευθύνες της Ευρώπης και της Ελλάδας για τη σημερινή κατάσταση είναι περίπου ίσες. Είπε πως επικρίνει την Ευρώπη γιατί δεν έκανε πριν από χρόνια μια απλή δήλωση στήριξης της Ελλάδας, και επικρίνει την ελληνική ηγεσία –όχι τον λαό, την ηγεσία- γιατί προσπάθησε να κάνει μεταρρυθμίσεις που θα διατηρήσουν το σύστημα στη θέση του.
Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πιστεύει πως ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση χωρίς πόνο… Η γέννηση της νέας Ελλάδας θα είναι οδυνηρή. Και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τον τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.
Πιστεύει ακόμα πως η έλλειψη ευαισθησίας από την πλευρά της Ευρώπης ενισχύει την έμφυτη τάση των Ελλήνων να ρίχνουν την ευθύνη στους άλλους, και να παριστάνουν το θύμα. Διακρίνει έναν ελληνικό αναρχισμό που όμως του είναι συμπαθής. Όμως πιστεύει πως χρειάζεται μια πολιτιστική επανάσταση με σύνθημα «Το κράτος είμαστε κι εμείς».
Και πάμε στον αριστερό Λουίτζι Μπερλινγκουέρ. Θεωρεί πως «Ευρώπη χωρίς Ελλάδα είναι σαν την ζωή μου χωρίς τον Όμηρο: αυτό είναι αδύνατον». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου των Νέων αν θα τα καταφέρουμε, τον είδε έκπληκτος και να βουρκώνει. Η απάντηση ήταν: «Ακούστε, για μένα, για ορισμένους από μας που σπουδάσαμε αυτά που σπουδάσαμε, η Ελλάδα είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε, οι θερμίδες που καταναλώνουμε, η ζωή μας η ίδια, κι αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο. Κι εμείς αθώοι;»
Κι ο υπουργός που αλλοίωσε τα στοιχεία πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη. Αλλά Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει».
Μακάρι να αισθανόμαστε κι εμείς έτσι για την πατρίδα μας την οποία τη διασύρουμε, και την προσβάλλουμε, αποδεχόμενοι τους εχθρούς της, που ζητάνε να διαλύσουν την ακεραιότητά της, αναγνωρίζοντας τις βλέψεις τους.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί και ιδίως θηλυκοί, οι οποίοι να αναγνωρίζουν δίκιο στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να κατηγορούν την πατρίδα μας για επεκτατικές τάσεις.
Όταν οι Σκοπιανοί θεωρούν τις μεγάλες μορφές της αρχαίας πατρίδας, Σλάβους, προσπαθώντας να βρουν ιστορικά στηρίγματα στο παρελθόν τους, οι Έλληνες πολιτικοί σιωπούν αιδημόνως.
Ευτυχώς η ΕΕ είπε όχι στον Γκρουέφσκι αν δεν αλλάξει όνομα. Η Μακεδονία είναι μία και ανήκει στην Ελλάδα. Κατανοώ την ανυπαρξία ιστορίας των Σκοπιανών, γι’ αυτό και προσπαθούν να πιαστούν απ’ τους Έλληνες Μακεδόνες, όταν ακόμη και οι Βούλγαροι τούς είπαν πως είναι Σλάβοι.
❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍
Ακούω στο ραδιόφωνο πως ο Σαμαράς θα ανακηρυχθεί ο Πρωθυπουργός της Χρονιάς, διότι δέχθηκε τους όρους διάσωσης της Ελλάδας. Βρήκα το Γ’ Μνημόνιο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 240 της 12/12/2012, και διάβασα ένα κατάπτυστο κείμενο. Το θεώρησα Εθνικό Όνειδος…
Η σύγχρονη ιστορία μας θα καταγραφεί ως επονείδιστη πράξη κατά της πατρίδας.
Παρέδωσαν την πολιτικοοικονομική εξουσία της πατρίδας στο 4ο Ράιχ, και στο Δ.Ν.Τ. Είναι τρομακτικά, αυτά που διάβασα, και που μερικά τα έγραψα στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου. Κατέλυσαν την εθνική μας κυριαρχία. Ακόμα και τα έγγραφα αυτού του κατάπτυστου κειμένου πρέπει να γράφονται στην αγγλική γλώσσα, και η δεύτερη γλώσσα (λέει το κείμενο) θα είναι η ελληνική.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατάσχεση!! Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, σε λίγο θα δούμε την πατρίδα μας, να κουτσουρεύεται. Οι Τουρκαλάδες βολτάρουν στο Αιγαίο και φθάνουν στο Σούνιο. Εδώ υπάρχει καθαρή προδοσία, διότι αυτοί που υπέγραψαν, κατέλυσαν την εθνική μας κυριαρχία. Δεν κατάλαβαν ότι ντρόπιασαν έναν ιστορικό λαό, ο οποίος μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό του στον κόσμο.
Είπαν ψέματα ακόμα και για την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί να ανέστειλε την απόφαση του Πρωτοδικείου, πλην της πρώτης διάταξης, η οποία υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μη διακόπτει την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές με επιβολή προστίμου στη ΔΕΗ.