Διαφορετική κουλτούρα
Οι Βρυξέλλες με πολύ τακτ αποκάλεσαν «διακοσμητικά έργα» την ανάπλαση του Φαλήρου και την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου (που τα είχαμε εντάξει στα ΕΣΠΑ), επειδή -λέει- δεν έχουν προηγηθεί άλλα έργα υποδομής. Είδατε διαφορά κουλτούρας; Εμείς, εδώ στο Μαρούσι, είμαστε πολύ αγροίκοι βρε παιδί μου. Επειδή ολόκληρες γειτονιές της πόλης δεν έχουν έργα υποδομής (όπως αντιπλημμυρικά, ή αποχετεύσεις ομβρίων), αποκαλέσαμε τη Βιοκλιματική Ανάπλαση «έργο βιτρίνας». Πολύ μπας κλας η έκφραση. Άλλο είναι να λες «διακοσμητικά έργα» και άλλο «έργα βιτρίνας».
Το πέρασαν για… καθιστικό
Και μια που μιλάμε για διακοσμητικά έργα. Δείτε τους κάδους των απορριμμάτων της Βιοκλιματικής Ανάπλασης της Ερμού στη φωτογραφία.
Η στήλη, επειδή είναι ευρωπαϊκής κατεύθυνσης, δεν θα τους αποκαλούσε «έργο βιτρίνας». Οι κάδοι είναι διακοσμητικοί. Όπως διακοσμητικό είναι και το σκαμνάκι, δίπλα. Μόνον τα πλαστικά ποτήρια του καφέ είναι πραγματικά.
Έργα με… 1 ευρώ
Γιατί διαμαρτύρονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου επειδή ο Δήμος στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 περιλαμβάνει έργα αξίας ενός (1) ευρώ; Τουλάχιστον ο Δήμος μας είναι ειλικρινής… Δεν έχει λεφτά, δεν βάζει. Διότι από το υπουργείο βρέθηκαν 25 δήμοι που έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους με… εικονικά δάνεια και ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα ανακάλυψε και το άλλο: Μερικοί δήμοι προχωρούν στα έργα χωρίς παραστατικά, δεν πληρώνουν τον εργολάβο, αυτός πάει στα δικαστήρια, αυτά εκδίδουν απόφαση υποχρεωτικά εκτελεστή, οπότε ο δήμος πληρώνει με βάση τη δικαστική απόφαση. Ωραία πράγματα.
Ψεκάζεται και η Ανατολία
Εάν οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική, όπως είπε ο Ερντογάν, τότε έχουν δίκιο αυτοί που πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν πραγματικά εξωγήινοι και είχαν προσγειωθεί στον Όλυμπο, απ’ όπου άλλοι με μορφή θεών και άλλοι με μορφή ημίθεων καθόριζαν τις τύχες αυτού του πλανήτη. Από αυτούς δε, καταγόμαστε και γι’ αυτό ως περιούσιος λαός που είμαστε, θέλουν να μας υποτάξουν οι «κακοί» Ευρωπαίοι με τα διάφορα ΔΝΤ, ΕΚΤ και άλλα όργανα του σκότους.
Πρόταση για κέρδη
Τώρα που γράφω αυτά, δεν έχω μάθει… Τι έκανε άραγε ο κ. Πούτιν, ο οποίος έπρεπε να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 80 δισ. ρουβλίων που έληγαν στις 26 Νοεμβρίου και οι αγορές είναι κλειστές για τη Ρωσία;
Το ρωσικό Δημόσιο έδινε επιτόκιο 10,6% για έντοκα γραμμάτια έξι μηνών, αλλά μπόρεσε να πουλήσει μόνον το 10% των εντόκων γραμματίων λήξης Μαΐου 2016. Στόχος ήταν η άντληση 5 δισ. ρουβλίων, δηλ. 85 εκατομμυρίων ευρώ!
Να το πω απλά; Η Ελλάδα δανείστηκε 250 δισ. με 2,5% («τοκογλυφικό επιτόκιο» όπως τσίριζαν οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ) για περίοδο άνω των 10 ετών, ενώ η Ρωσία (του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που μας έστελναν να πάρουμε δάνειο) δεν μπορεί να μαζέψει 85 εκατ. ευρώ δίνοντας επιτόκιο 10,6%.
Κάνω μια σκέψη: Μήπως να τους δανείσουμε τα 85 εκατ. ευρώ με 10,6% που δίνει, από τα 250 δισ. που εμείς τα πήραμε με 2,5%; Κερδισμένοι θα βγούμε…
Άγγελος Πολύδωρος