Την παρέμβαση των Δήμων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αποξήλωση των παράνομων αφισών που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Όπως επισημαίνει στο σχετικό κείμενο είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου για την αποξήλωση των αφισών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει στην επιστολή του ότι βασική δέσμευσή του «προς τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, ως επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική, ήταν και οι άμεσες ενέργειες, για την αποξήλωση των χιλιάδων παρανόμων διαφημιστικών αφισών, banners και πανό κ.λπ., τόσο και κυρίως, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, οδηγών και πεζών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, από τη βαριά υποβάθμισή του, από τέτοια φαινόμενα».
Ο Γ. Πατούλης τονίζει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Σεπτέμβριο του 2019, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και αφίσες, που είχαν αναρτηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, επί συνολικού μήκους οδικού δικτύου 275 χιλιομέτρων και έγινε καθαρισμός 3.575 ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, από σχοινιά και ταινίες που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση των παράνομων αυτών διαφημιστικών αφισών, λαβάρων κ.λπ.
Διαπίστωση
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αυτοψία, διαπίστωσαν έντονο φαινόμενο παράνομης αφισοκόλλησης – αφισορύπανσης, με αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος Αστικού οδικού δικτύου, ειδικότερα δε και ενδεικτικά:
– Π. Ράλλη από Στρατόπεδο Ρουφ μέχρι τον Κηφισό
– Λ. Αθηνών και Θηβών στη διασταύρωση με τους παράπλευρους της Γέφυρας
– Κηφισό και Ιερά Οδό στη διασταύρωση και κάτω από τη Γέφυρα και
– Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως
Βασικό αίτημά του στη σχετική επιστολή είναι η «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001» και η άμεση ενέργεια, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».
«Καλούμε κ. Τσίπρα για το αυτονόητο – κανείς υπεράνω του νόμου»
Είχε προηγηθεί ευθεία επίθεση του περιφερειάρχη κατά του Αλέξη Τσίπρα για την αφισοκόλληση των ομιλιών του, με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής:
«Για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιφρονεί τους νόμους που αφορούν στην παράνομη αφισοκόλληση και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Από χθες το βράδυ, στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής (Ιερά Οδός, Πέτρου Ράλλη, Κηφισός, Λ. Θησέως, Λ. Κωνσταντινουπόλειως, Μεσογείων, Λένορμαν, Λ.Αθηνών, Παραλιακή, κ.λ.π.) αναρτώνται παράνομα χιλιάδες αφίσες, που «διαφημίζουν» πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον κ. Α. Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θεωρεί ότι είναι πάνω από τους νόμους. Γι’ αυτό και περιφρονεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Περιφέρειας, Αττικής, που απευθύνθηκαν προς όλα τα πολιτικά κόμματα, να σεβαστούν τους νόμους που τα ίδια ψήφισαν και να μην προχωρούν σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας που μετακινούνται μέσα από το οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, αλλά και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Η Περιφέρεια Αττικής δε θα ανεχθεί άλλο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει, ούτε με την ασφάλεια της ζωής των πολιτών της Αττικής, ούτε με την εικόνα των πόλεών μας και την ποιότητα ζωής μας.
Στη συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας θα απαντήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη νομιμότητα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων θα επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπονται για την παράνομη αφισοκόλληση. Ενώ θα προσφύγουμε άμεσα και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να διασφαλίσουμε ότι κανένας δε θα μπορεί να περιφρονεί χωρίς συνέπειες τους νόμους του Κράτους μας. Δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση από τους πολίτες να τηρούν τη νομιμότητα, αν το ίδιο το κράτος και οι θεσμικοί και πολιτικοί του εκπρόσωποι δε δίνουν το καλό παράδειγμα».
Επιστολή σε Τροχαία και Εισαγγελία Πρωτοδικών
Ο περιφερειάρχης έστειλε επιστολή για το θέμα και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Σ. Λάσκο, που κοινοποιήθηκε και στον Διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την οποία του ζητά να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες με αφορμή το γεγονός ότι συνεχίζεται το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης. Ειδικότερα ζητά την παρέμβασή τους καθώς, όπως επισημαίνει στην επιστολή, τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αφισοκόλλησης, κατά παράβαση του νόμου. Ο Γ. Πατούλης επισυνάπτει την επιστολή προς τους δημάρχους της Αττικής και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Η Αμαρυσία είναι παντού! Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε ό,τι συμβαίνει στα Βόρεια Προάστια! #Follow για να βλέπετε όλες τις εξελίξεις!
Twitter: https://twitter.com/
Instagram: https://www.instagram.com/
Facebook: https://www.facebook.com/