Άμεσες αλλαγές σε φανάρια επί της Λ. Κηφισίας και συγκεκριμένα στο ύψος του δάσους Συγγρού, για ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, προωθεί η Περιφέρεια Αττικής.
Ενημερώνοντας τους κατοίκους του Αμαρουσίου, τους επισκέπτες του δάσους Συγγρού αλλά και τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του γυμνασίου Αναβρύτων, η Περιφέρεια τονίζει τα εξής:
Στον σηματοδοτούμενο κόμβο (διπλό φανάρι) Λ. Κηφισίας – Αθηνάς θα αυξηθεί ο χρόνος πρασίνου για τους πεζούς τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στο νότιο κλάδο του (κάτω διάβαση).
Στις νότιες διαβάσεις θα τοποθετηθούν τέσσερεις χρονομετρητές αντίστροφης μέτρησης χρόνου πράσινης και κόκκινης ένδειξης πεζών, ένας πάνω από κάθε σηματοδότη πεζών. Όταν ο εκάστοτε σηματοδότης είναι κόκκινος, ο αντίστοιχος χρονομετρητής θα δείχνει την εναπομένουσα διάρκεια κόκκινου, ενώ όταν ο σηματοδότης είναι πράσινος θα συμβαίνει το αντίστοιχο.
Θα μετατραπούν για μεγαλύτερη ασφάλεια των πεζών οι αναλάμπουσες πράσινες ενδείξεις (παλλόμενα) σε σταθερές και θα τοποθετηθούν αναλάμποντες σηματοδότες στη δεξιά στροφή από την έξοδο του ΙΓΕ προς τη Λεωφόρο Κηφισίας με κατεύθυνση προς Αθήνα καθώς και στη δεξιά στροφή από την έξοδο του ΙΓΕ προς τη Λ. Κηφισίας με κατεύθυνση προς Κηφισιά που θα προειδοποιούν τους οδηγούς για την προτεραιότητα των πεζών έναντι των οχημάτων.
Σε δεύτερη φάση εφαρμογής της μελέτης θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:
1. Αύξηση του πλάτους της κεντρικής νησίδας του νότιου κλάδου της Λ. Κηφισίας στα 1,4 μέτρα (από 0,9 σήμερα) για ασφαλέστερη αναμονή των πεζών που ενδεχομένως δεν θα προλαβαίνουν να διασχίσουν και τις δύο κατευθύνσεις.
2. Τοποθέτηση προειδοποιητικών αναλάμποντων σηματοδοτών ανάντη του κόμβου σε ικανή απόσταση από αυτόν και στις δύο κατευθύνσεις της Λ. Κηφισίας προκειμένου οι οδηγοί που κινούνται σε αυτή να προειδοποιούνται έγκαιρα για την κόκκινη ένδειξη που θα συναντήσουν ώστε να ανακόπτουν ταχύτητα προσεγγίζοντας τον σηματοδοτούμενο κόμβο.
Μάλιστα θα τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες προειδοποίησης των οδηγών για διέλευση μαθητών 80 μέτρα πριν τους κόμβους και στις δύο κατευθύνσεις .
Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητα μας είναι οι πεζοί. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας».