Η απεργία της 2ας Απριλίου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων από νομούς της Μακεδονίας και σωματείων της Θεσσαλονίκης.
Η απεργία στρέφεται και κατά της κυβερνητικής πολιτικής και κατά των εργοδοτών που με τις καταχρηστικές τους συμπεριφορές έχουν δημιουργήσει σοβαρά ρήγματα στον κόσμο της εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Για την κυβέρνηση, τόνισε ότι αφήνει να διαρρέουν σενάρια για τη φοροεπιδρομή που ετοιμάζει και δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την εισοδηματική της πολιτική, που, προφανώς, θα είναι περιοριστική. Η απεργία θα είναι «κραυγή διαμαρτυρίας, αγανάκτησης, αγωνίας», σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει τα μέτρα που προτείνουν τα συνδικάτα και από κοινού εργαζόμενοι και εργοδότες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι διαρκής με στόχο να δημιουργηθεί ένα μπλόκο στις απολύσεις. «Να ανατρέψουμε επιτέλους αυτή την κυβερνητική πολιτική που με την επίκληση της κρίσης προσπαθεί να ρίξει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους. Συναίνεση σε αυτή την πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει, μόνο αγώνας», επισήμανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης. Είπε ότι βασικά αιτήματα της απεργίας είναι να υπάρξει φραγμός στις απολύσεις, να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει τις συμφωνίες για μείωση του χρόνου εργασίας και των αποδοχών και να αυξηθεί ουσιαστικά το επίδομα ανεργίας.
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος τόνισε ότι πέρα από τα πανελλαδικά ζητήματα, στην απεργία θα αναδειχθούν και τα οξυμμένα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.