Διαφημιστική εκστρατεία για τα πλεονεκτήματα της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με στόχο να ενημερωθεί το ευρύ κοινό τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του γρήγορου internet. Η εκστρατεία θα έχει τριετή διάρκεια, προϋπολογισμό άνω των 4.000.000 ευρώ και κεντρικό μήνυμα «Με το Ευρυζωνικό Internet Ενημερώνεσαι, Επικοινωνείς, Εργάζεσαι, Διασκεδάζεις – Μάθε τι μπορεί να σου προσφέρει». Η ΕΕΤΤ στόχο έχει να ενημερωθούν οι καταναλωτές ώστε να αξιοποιήσουν τα οφέλη που προσφέρουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να αναδείξει την ευρυζωνικότητα ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για όλους τους πολίτες.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης, η εκστρατεία ενημέρωσης, εκτός από την ευρυζωνικότητα, πρόκειται να δώσει έμφαση σε δύο ακόμη προτεραιότητες:
1) Την παροχή έγκυρης, απλουστευμένης και επιστημονικής πληροφόρησης σε θέματα Ασύρματων Επικοινωνιών.
2) Την ενημέρωση των Καταναλωτών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους καθώς και τις δυνατότητες επιλογών που έχουν πλέον στη διάθεσή τους στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των ταχυτήτων -πόσο ευρυζωνικό είναι το internet στην Ελλάδα- ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που οφείλεται στο παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ, το οποίο παρέχει περιορισμένες δυνατότητες. Μόνο με την ανάπτυξη οπτικών ινών η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει σε σύγκλιση στον τομέα αυτό, τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης, συμπληρώνοντας ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2009 αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο ανάπτυξης των οπτικών ινών.