Μέτρα προστασίας του ποταμού Εύηνου και των υπόγειων νερών από τα οποία υδρεύεται το Μεσολόγγι και πολλά χωριά, ζήτησε με ερώτησή που απεύθυνε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς.
Όπως σημειώνεται στην ερώτηση εδώ και χρόνια μια σειρά παρεμβάσεις , συχνά αυθαίρετες, υποβαθμίζουν το περιβάλλον, την κοίτη και την ποιότητα του επιφανειακού νερού και του υδροφόρου ορίζοντα. Δραστηριότητες όπως οι εκτεταμένες αμμοληψίες, έχουν αποτελέσει αντικείμενο καταγγελιών από περιβαλλοντικούς συλλόγους και τους Οικολόγους Πράσινους.
Επίσης επισημαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί εργοτάξιο από την εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια οδό μέσα στην Κοίτη του Εύηνου όπου η συνεχής παρουσία των μηχανημάτων εκσκαφής, φορτηγών και λοιπών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες έχουν πιθανά επιβλαβείς συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής από τις τυχών διαρροές λαδιών ή πετρελαίων και την απορρόφησή τους από τα αμμοχαλικώδη εδάφη.
Όπως είχε τονίσει ο Γ. Δημαράς στην υπο-επιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής (25.2.2016): «Ο Εύηνος εκτός από τα επιφανειακά λιγοστά νερά λόγω εκτροπής έχει υπόγεια νερά από τα οποία υδρεύεται το Μεσολόγγι και όλα τα γύρω χωριά. Από εκεί λοιπόν παίρνουν αμμοχάλικα για την Ιόνια Οδό και η εταιρία πάνω στην κοίτη έχει το εργοτάξιο. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν βραχυπρόθεσμο όφελος διότι αρκετοί εργάζονται έργο, τούτο δεν σημαίνει ότι το υπέρτατο αγαθό η υγεία και η προστασία των υδάτων πρέπει να πέσουν σε δεύτερη μοίρα. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχαναν την δουλειά τους, απλώς θα κόστιζε στην εταιρεία λίγο παραπάνω το έργο. Αυτή είναι λίγο-πολύ η αντιμετώπιση του περιβάλλοντος από την κατασκευή των έργων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Βλέπουμε δηλαδή την άμεση ωφελιμότητα και δεν βλέπουμε ποιο είναι μακροπρόθεσμα καλό ή κακό για όλους».