Σε συντονισμένες δράσεις με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης προχωρεί αυτό το διάστημα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου.
Στην ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα αναφέρονται τα παρακάτω:
«Σε σειρά παρεμβάσεων έχει προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα στο μήνα Μάιο με σκοπό να ομορφύνει η πόλη μας, να αλλάξει η γειτονιά μας. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος προχώρα σε δεντροφυτεύεις, σε σημεία όπου για οποιοδήποτε αιτία είχαν αφαιρεθεί δέντρα, και επιπλέον εξασφαλίζει μέσα από χορηγίες την δυνατότητα καλλωπισμού των παρτεριών της πόλης μας.
Αξιοποιώντας συντονισμένα το λιγοστό ανθρώπινο προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος προσχωρούμε σε εντοπισμένες δράσεις καθαρισμού και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων σε γειτονιές της πόλης. Καθαρίζουμε τα ρέματα της πόλης με στόχο την πυροπροστασία και συντηρούμε τον δημοτικό φωτισμό.
Ζωγραφίζουμε τους τοίχους στέλνοντας μήνυμα για το ανεξέλεγκτο μουτζούρωμα δίνοντας χώρο στους νέους για οργανωμένο Graffiti.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Κεσκινίδης, δηλώνει: “Το περιβάλλον της πόλης μας είναι πολύτιμο. Εργαζόμαστε εντατικά και με όσες δυνατότητες έχουμε για να ζούμε σε ένα όμορφο και καθαρό Ηράκλειο. Από τον μήνα Μάιο η Υπηρεσία ξεκίνησε συντονισμένες παρεμβάσεις . Μια γειτονιά, κάθε εβδομάδα. Βήμα – βήμα να ομορφύνουμε την πόλη μας!”.
H Διεύθυνση Περιβάλλοντος δέχεται τα αιτήματα των δημοτών για θέματα που αφορούν καθαριότητα, πράσινο, ανακύκλωση στη νέα 5ψηφια τηλεφωνική γραμμή 15277 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 7:00-14:00
Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας!».









































































































