Σαφή προτίμηση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά έδειξαν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Ηρακλείου, αναδεικνύοντάς τον πρώτο στην ψηφοφορία για την προεδρία του κόμματος, με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.538 έγκυρων ψηφοδελτίων ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε 1.548 ψήφους, η Ντόρα Μπακογιάννη 854, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 136. Σημειώνεται ότι στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία έλαβε 6.160 ψήφους στον Δήμο Ηρακλείου.
Τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας σχημάτισαν ουρές έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο, όπου διεξήχθη η ψηφοφορία, καθώς η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Μέχρι τις 9.10 το πρωί είχαν ήδη ψηφίσει 350 άτομα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Α», η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Δέσποινα Αϊβατζίδου. Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Αϊβατζίδου, οι ψηφοφόροι είχαν προσέλθει στις κάλπες πριν από τις 7 το πρωί. Ωστόσο, η πολύωρη αναμονή δημιούργησε σε αρκετές περιπτώσεις κλίμα δυσφορίας και παραπόνων, ενώ υπήρξε και ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων που έφυγαν χωρίς να ψηφίσουν.
«Ήταν η μεγαλύτερη προσέλευση όλων των εποχών», δήλωσε στην «Α», ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου Αττικής, Κωνσταντίνος Αϊβατζίδης, ο οποίος ανέφερε χαριτολογώντας ότι «αν είχαν έρθει όλοι αυτοί να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, θα τις είχαμε κερδίσει». Σύμφωνα με τον κ. Αϊβατζίδη, «έχουν προσέλθει στις κάλπες άνθρωποι όλων των ηλικιών και πολλοί νέοι, γεγονός που σημαίνει ότι εμπιστεύονται τη διαδικασία». Όσο για «την επόμενη μέρα» της Νέας Δημοκρατίας, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Ηρακλείου: «Τα όνειρα και οι ελπίδες μας στηρίζονται στον νέο αρχηγό. Το νέο κόμμα θα πρέπει να ενωθεί πάλι με τη βάση, από την οποία είχαμε αποκοπεί. Η σημερινή προσέλευση δείχνει ότι ο κόσμος περιμένει κάτι νέο, όπως κι εμείς άλλωστε. Και πιστεύουμε ότι θα το δούμε. Εμείς, σαν οργάνωση, θα είμαστε δίπλα στον νέο πρόεδρο του κόμματος».
Το «παρών» στον Πολιτιστικό Πολύκεντρο έδωσαν και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ |
||||
ΚΟΜΜΑ |
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2009 |
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2007 |
||
Ποσοστό |
Ψήφοι |
Ποσοστό |
Ψήφοι |
|
Ν.Δ. |
25,10% |
6.160 |
33,23% |
8.730 |
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ. |
2.576 |
|||
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ |
60,99% |
1.548 |
||
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ |
33,65% |
854 |
||
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ |
5,35% |
136 |
||
ΑΚΥΡΑ |
28 |
|||
ΛΕΥΚΑ |
10 |