Μια είδηση, η οποία έρχεται να ρίξει… αχτίδα ελπίδας στην προσπάθεια Δήμου και κατοίκων, να αποτρέψουν τα σχέδια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για διόδια στη Βαρυμπόμπη και συνοδά έργα στις Αδάμες, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 23 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη και τη γενική γραμματέα κ. Γεράρδη, με θέμα τα έργα στις Αδάμες, τα οποία όπως επανέλαβε «μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους».
Ο κ. Θωμάκος μετέφερε τη στάση του υπουργού, ότι δηλαδή «από αυτά τα έργα που μας ανησυχούν τίποτα δεν πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2022, ότι θα μεσολαβήσει νέα συζήτηση και νέα ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργείου, πιθανότατα όλα αυτά να αναιρεθούν». Πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής «διατήρησε μια επιφύλαξη, λέγοντας ότι σε 40 ημέρες θα ξανασυναντηθούμε για πιθανό ζήτημα στατικότητας της γέφυρας Βαρυμπόμπης, γιατί έχει εκφραστεί η άποψη ότι η γέφυρα μπορεί να αντιμετωπίσει -στο μέλλον όχι τώρα- θέματα στατικότητας, είναι άλλωστε πολύ παλιά και πιθανά αυτά να αντιμετωπιστούν, όχι όμως με κατεδάφισή της».
Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος σημείωσε: «Θα εξεταστούν οι εναλλακτικές προτάσεις τόσο του Συλλόγου όσο και του Δήμου, για διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας με άλλο τρόπο. Να βρει έξοδο η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και όχι μέσω της δυτικής συνοικίας των Αδαμών, όχι μέσω του εσωτερικού οδικού δικτύου».
Καταλήγοντας, ο κ. Θωμάκος ανέφερε: «Αυτό το οποίο διαπίστωσα στη συνάντηση, είναι ότι το Υπουργείο αναδιπλώνεται σε ότι αφορά την πρόθεση για έργα εντός του 2022, γίνεται επανεξέταση όλων αυτών, εντοπισμός πιθανών (σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών) θεμάτων στατικότητας ώστε να γίνει επέμβαση μόνο για τέτοια θέματα. Νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε συγκρατημένα, ωστόσο θα βρισκόμαστε πολύ κοντά στο θέμα και θα προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες, σεβόμενοι βέβαια ταυτόχρονα αυτές τις δηλώσεις. Ωστόσο θα προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες που δεν κάναμε μέχρι τώρα αναμένοντας αυτή την πρώτη συνάντηση. Εννοώ ενέργειες γενικότερης δημοσιότητας μια και το θέμα εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, και δημοσιοποίησης της αντίθεσής μας σε αυτά τα έργα και βεβαίως πάντοτε και στα μελλοντικά διόδια».
Διαβάστε: «Ο Κηφισσός»: Κάλεσμα για κλιμάκωση των αγώνων κατά των έργων στην Ερμιόνης