Λειτουργώντας υπεύθυνα και προασπίζοντας το πρωτάθλημα, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
Μάλιστα πριν από όλους ενημερώθηκε το νομικό τμήμα της ΚΑΕ Κηφισιάς και μετά ο πρόεδρος και το νομικό τμήμα του ΕΣΑΚΕ.
Όμως με μεγάλη έκπληξη, ενημερωθήκαμε ότι την επομένη της ματαίωσης και παραίτησής μας, από το Δικαστήριο των Ασφαλιστικών Μέτρων, η ΚΑΕ Κηφισιάς κατέθεσε καταγγελία εναντίον μας, ζητώντας να μας αφαιρεθούν δύο βαθμοί!
Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι η πράξη αυτή ξεφεύγει από τα πλαίσια της διεκδίκησης του δίκαιου (όποιο κι αν είναι αυτό) μεταξύ των δύο ομάδων και φέρεται κατάφωρα και ανήθικα εναντίον της ομάδας μας, καταργώντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, σεβασμού και κανόνων ευ αγωνίζεσθαι.
Πολλώ μάλλον δε από τη στιγμή η αφαίρεση δύο βαθμών από την ομάδα μας δεν θα προσέφερε τίποτα στην Κηφισιά. Γι΄αυτό και είναι προκλητικό ότι δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους άλλες ομάδες που είναι στην ουρά της βαθμολογίας, προς τιμήν τους σε κάθε περίπτωση, αλλά η Κηφισιά.
Όπως επίσης είναι φανερό, ότι η εν λόγω Καταγγελία είναι άνευ αντικειμένου δεδομένου ότι δεν υφίσταται θέμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, αφού ήδη η ΚΑΕ Λαύριο παραιτήθηκε και η Κηφισιά έχει ήδη λάβει γνώση του γεγονότος αυτού, όχι μόνο προφορικά, αλλά και εγγράφως!
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση του ΕΣΑΚΕ. Η Λίγκα θα πρέπει να υπερασπιστεί το δίκαιο και τελικά να λάβει θέση, όχι υπέρ της μίας πλευράς ή της άλλης, αλλά υπέρ του ορθού και της ομαλότητας του πρωταθλήματος, όχι τώρα αλλά και στο μέλλον.
Αν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ τελικά εκτελεστεί το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί τον ΕΣΑΚΕ είναι η βαθμολογία της Κηφισιάς και του Λαυρίου. Στην κάθε φάση που θα εγείρει αμφιβολίες ο οποιοσδήποτε αγώνας- τώρα και στο μέλλον- θα μπορεί να επαναλαμβάνεται.
Η θεμελιώδης αρχή ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα καταργείται! Πιστεύουμε ότι τελικά ο ΕΣΑΚΕ θα υπερασπιστεί τις αρχές του Πρωταθλήματος και την κρίση του δικού του γνωμοδοτικού του οργάνου και του Αθλητικού Δικαστή που σε πρώτο βαθμό κατακύρωσε τη νίκη στο Λαύριο.
Όχι γιατί έτσι θέλουμε αλλά διότι είναι μονόδρομος για την προάσπιση του πρωταθλήματος και του αθλήματος, το οποίο η ΚΑΕ Λαύριο, εμπράκτως έχει αποδείξει πως προασπίζει.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι το Λαύριο κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ, αίτηση Ανάκλησης της Απόφασης και Επανασυζήτησης προσκομίζοντας νέα στοιχεία και πλήρη δικογραφία.
Η διοίκηση της ΚΑΕ Λαύριο θλίβεται που στην παρθενική της συμμετοχή στην Α1 ενεπλάκη σε μία τέτοια κατάσταση. Το Λαύριο σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχε δεν απασχόλησε ποτέ τη δικαιοσύνη, δεν εξέφρασε ποτέ παράπονα για τη διαιτησία και σεβόταν πάντα τις αποφάσεις των διαιτητών όποιες κι αν ήταν αυτές. Για μας οι αγώνες πρέπει να κρίνονται ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο.
Αν μερικοί θεωρούν ότι επειδή κληθήκαμε τελευταία στιγμή να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α1 , επειδή είμαστε μικροί και άπειροι, επειδή θέλουμε να είμαστε αθόρυβοι, και ως εκ τούτων μας θεωρούν εύκολη λεία, θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Και δεσμευόμαστε ότι θα το καταλάβουν.
Θα πρέπει να καταστεί σε όλους σαφές ότι η αξιοπρέπεια και η περηφάνια των «μεταλλωρύχων» είναι αδιαπραγμάτευτη».
KAE ΛΑΥΡΙΟ