Και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης ενός Δήμου πρέπει να είναι σύμφυτο:
● με την ταυτότητα του κατοίκου και της πολυλειτουγικής πόλης, κάτι το οποίο γίνεται μέσα από την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου μας,
● με την πολιτική προστασία της πόλης και την αντιπλημμυρική της θωράκιση με πραγματοποιηθέντα δύο αντιπλημμυρικά έργα, όπως η διευθέτηση των ομβρίων Αγίας Μαύρας, Ανδρούτσου και Κερκύρας, Εθνικής Αντίστασης,
● με την πολιτική μας για ήπιες μετακινήσεις και ανακατασκευή του οδικού περιβάλλοντος, δίνοντας στο δρόμο τον χαρακτήρα του επικοινωνιακού υποβάθρου των κατοίκων της πόλης μας, πραγματοποιώντας έργα ιεράρχησης του δικτύου, αναπλάσεις με αντιθορυβική και βιοκλιματικής σημασίας ποδηλατοδρόμους.
Δικαίως η Νέα Ερυθραία θα χαρακτηρίζεται πλέον ως η πόλης της βιώσιμης κινητικότητας και των ποιοτικών πολιτισμικών πάρκων.
Επιγραμματικά θα λέγαμε ότι μέσα από τα όσα έγιναν στοχεύτηκε μια πόλη και μια κοινωνία πολιτών δυναμική, ενιαία και ανθρώπινη».
Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, οι οποίοι ανέλυσαν τις βελτιωτικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο κάθε ένα.
Η κριτική του έργου
Πλήθος ήταν τα ερωτήματα που έθεσε στη δημοτική αρχή η επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΝΕΑ Κατερίνα Μουστάκη. Μεταξύ άλλων, ρώτησε ποιες ήταν οι δράσεις του Δήμου για την ανεργία, αν λειτούργησε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, για ποιο λόγο δεν λειτούργησε Γραφείο Εθελοντών, ποια ήταν τα αποτελέσματα από τη μελέτη για τη στατικότητα των σχολικών κτηρίων, αν έγινε στρατηγικός σχεδιασμός για την ύδρευση, ποια είναι η εξέλιξη με τις μελέτες για τα ρέματα.
Απαντώντας στα ερωτήματα, η δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος μπορούσε να κάνει μόνο προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, οι οποίες κατατέθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο εθελοντισμός στο Δήμο μπορεί να μην είναι οργανωμένος σε γραφείο αλλά υπάρχουν εθελοντές σε πολλά Νομικά Πρόσωπα, ότι η εξέλιξη για τη μελέτη στατικότητας των κτηρίων καθώς και των ρεμάτων εξαρτάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στις οποίες έχουν πλέον παραπεμφθεί, ότι είναι έτοιμος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ύδρευση, ενώ όσον αφορά στο Συμβούλιο για την πρόληψη της παραβατικότητας δεν έδωσε σαφή απάντηση.