Και στον τομέα φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου έχετε αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες;
Το παν είναι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι τα αδέσποτα δεν αποτελούν εχθρό μας. Είναι πλάσματα της φύσης, αναπόσπαστα με το περιβάλλον μας, και επιβάλλεται να συνυπάρχουμε με αυτά, φτάνει να το προσπαθήσουμε. Συνεπώς, με γνώμονα τον κομβικό αυτό κανόνα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Πάντως χαίρομαι γιατί ο Δήμος μας διακρίνεται και για τους ζωόφιλους δημότες του! Το Γραφείο µας είχε την πρωτοβουλία να φέρει στο φως περισσότερα στοιχεία που αφορούν την προαγωγή των δοµών σχετικά µε την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που αποτελούν αναπόσπαστο µέρος του περιβάλλοντός µας. Σε συνεργασία µε τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσµο ∆ήµων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥ∆ΑΠ) και το ∆ΙΚΕΠΑΖ έχουν διεκπεραιωθεί σε όλα τα επίπεδα περισσότερες από 1.000 σχετικές υποθέσεις για τα ζώα της γειτονιάς ή των πάρκων µας. Συγκεκριµένα έχουν περισυλλεγεί, εξεταστεί, εµβολιαστεί, στειρωθεί και θεραπευτεί, για να επιστρέψουν τελικά -όπως καθορίζει ο Νόµος Καλλικράτη- στις περιοχές διαµονής τους. Εξάλλου, σύµφωνα µε το πρόγραµµα προστασίας και φροντίδας, το οποίο αφορά γάτες της γειτονιάς, ο κτηνίατρος κ.Χρήστος Κτενάς, το διαχειρίζεται αδιάλλειπτα. Να σηµειωθεί ότι διοργανώσαµε πρόσφατα αξιόλογη διαδηµοτική ηµερίδα µε θέµα «Το ενδιαφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα ζώα της γειτονιάς µας». Συµµετείχαν 8 αντιδήµαρχοι όµορων ∆ήµων και πλειάδα ειδικών επιστηµόνων. Τα συµπεράσµατα υπήρξαν αισιόδοξα για το µέλλον στο πλαίσιο διαδηµοτικής συνεργασίας µας.
Από τη δημοσιογραφία στην Αυτοδιοίκηση
Ασχολείστε πλέον σθεναρά με την Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα η δημοσιογραφία να έχει περάσει για σας σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, είστε μία από τις πιο καταξιωμένες δημοσιογράφους, διαγράφοντας μία άκρως πετυχημένη πορεία. Είναι γνωστό πως έχετε δημιουργήσει «Σχολή» στο κοινωνικό ρεπορτάζ, καθώς η θητεία σας σε αυτό ήταν εξαιρετικά πετυχημένη, με αποτέλεσμα να τιμηθείτε το 2000 με το κορυφαίο Δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο…
Ο όρος «Σχολή» είναι υπερβολικός. Στόχος μου ήταν πάντα να προβάλλεται, μέσα από τα κείμενά μου, ο άνθρωπος και ό,τι ωραίο, μεγάλο και αληθινό πράττει μέσα στην καθημερινότητά του. Ίσως αυτό άλλαξε κάποια πράγματα, και έτσι το κοινωνικό ρεπορτάζ απέκτησε μία πιο ειλικρινή «μορφή». Μέντοράς μου στον χώρο της δημοσιογραφίας υπήρξε ο κορυφαίος δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, ο οποίος με ανακάλυψε, αλλά και ο αδελφός μου, ο γνωστός σκιτσογράφος Κώστας Βλάχος. Από εκεί και πέρα η δημοσιογραφία, την οποία θεωρώ ένα λειτούργημα, ήταν αυτό που πάντα ήθελα να κάνω. Έτσι φοίτησα σε σχολή δημοσιογραφίας και κατόπιν συνέχισα τις σπουδές μου στο Παρίσι. Επιστρέφοντας, ξεκίνησα την καριέρα μου από την κρατική τηλεόραση, παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, θέση από την οποία παύθηκα το 1981, για να επανέλθω το 1990 ως βασική παρουσιάστρια και συντάκτρια του δελτίου, απ’ όπου αποχώρησα το 1993. Επίσης, συνεργάστηκα με τον «Ελεύθερο Τύπο», καθώς και με πολλές άλλες αθηναϊκές εφημερίδες, όπως η «Βραδινή», η «Απογευματινή», το «Έθνος», η «Απόφαση» και η «Χώρα». Μάλιστα, το 1990 επέστρεψα στον «Ελεύθερο Τύπο», αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία και την επιμέλεια της στήλης «Αθηναϊκά και μη», που είχε αναγνωσιμότητα ρεκόρ!