Στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κηφισιάς ψήφισε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Ο κ. Θωμάκος έκανε την παρακάτω δήλωση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 28/1), σχετικά με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης:
«Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει τα συγχαρητήριά του στη νέα κυβέρνηση, επίσης, τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συναδέλφους που έδωσαν αγώνα και έκαναν προσπάθεια σε αυτές τις εκλογές. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πατρίδα να πάει καλύτερα με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με δίκαιη και ίση κατανομή των βαρών. Ειδικότερα για την αυτοδιοίκηση θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στον συμπολίτη μας υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση, με την ελπίδα ότι θα συμβάλει στην αναβάθμισή της, στην ενίσχυσή της με πόρους και αρμοδιότητες. Το μόνιμο παράπονο της αυτοδιοίκησης είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, δηλαδή, έδιναν πάντα το όπλο χωρίς σφαίρες. Επίσης, θα ζητήσουμε από τον συνάδελφο, επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ενός συνδυασμού που δεν έχει κρύψει τη στενή του σχέση με το κυβερνών κόμμα, τη συνδρομή τους για τα ζητήματα του Δήμου».
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κανακάκης, επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, δήλωσε τα εξής: «Την προηγούµενη Κυριακή είχαμε τις βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, έπειτα από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο ελληνικός λαός µε την ψήφο του είπε ξεκάθαρα ότι δεν αντέχει άλλο τις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας ότι δεν αντέχει άλλο 2 εκατομμύρια ανέργους ότι δεν αντέχει τις άδικες και οριζόντιες φορομπηχτικές πολιτικές. Την Κυριακή οι Έλληνες ψήφισαν µε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να αλλάξει την εφαρµοζόµενη πολιτική, να επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη και να µας δώσει πάλι την εθνική αξιοπρέπεια.
Η νέα κυβέρνηση µε κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένη άμεσα να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και να αποκαταστήσει µε αυτόν τον τρόπο την αξία της πολιτικής και την αξιοπρέπεια των πολιτικών που τα τελευταία χρόνια έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης προσδοκούμε η νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει το διοικητικό και οικονομικό περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία της, η αποτελεσματικότητά της και η συμμετοχή της στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Σε αυτήν την πολιτική κατεύθυνση η νέα κυβέρνηση θα έχει την απόλυτη συμπαράστασή µας αλλά και την ενεργό συμμετοχή µας».