Η είδηση απασχόλησε τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, όχι μόνον επειδή ήταν αξιοπερίεργη, αλλά επειδή αφορούσε ένα πρόσωπο που συμβόλιζε τον κόσμο της χλιδής. Ο διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel Καρλ Λάγκερφελντ είχε ήδη προκαλέσει χιλιάδες σχετικά ρεπορτάζ πριν το θάνατό του, με αφορμή τη μεταχείριση της γάτας του, της επίσης διάσημης πλέον Choupette!
Ονειρεμένη ζωή
Μπορεί μεν να γίνονται κατά καιρούς γνωστές οι ιδιοτροπίες πολλών μελών του «τζετ σετ» ανά τον κόσμο, όμως η περίπτωση του πάμπλουτου σχεδιαστή είναΙ μια κατηγορία από μόνη της! Ο ιδιοκτήτης της ή μάλλον ο σύντροφός της είχε δηλώσει ότι είναι τόσο ερωτευμένος με το τριχωτό κατοικίδιό του που θα ήθελε να το
παντρευτεί! Παράλληλα, ο Λάγκερφελντ είχε μοιραστεί και άλλες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι παίρνουν μαζί το βραδινό τους στην πολυτελή έπαυλή του στο Παρίσι, ενώ κάθε βδομάδα τής κάνει πεντικιούρ.
Όσον αφορά στο υπηρετικό προσωπικό της, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «παίζουν μαζί της, πρέπει να περιποιούνται το όμορφο λευκό τρίχωμά της και τα μάτια της και να την ψυχαγωγούν. Είναι το κέντρο του κόσμου». Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους μάλιστα στη Νέα Υόρκη, ο Λάγκερφελντ της είχε νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο Mercer που κόστιζε 400 δολάρια. Η λατρεία του για τη γάτα του ήταν τόση που την παρομοίαζε ακόμα και με τη Γκρέτα Γκάρμπο. «Νομίζω ότι είναι μοναδική. Δεν είναι μόνο ότι μου κρατάει συντροφιά. Είναι απλά υπέροχη, εξαιτίας της μοναδικότητάς της».
Και επιχειρηματίας
Η Choupette έχει δύο προσωπικές βοηθούς, ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ και φυσικά έχει και δικούς της λογαριασμούς στο Twitter και το Instagram! Η ιερή γάτα Βιρμανίας του Λάγκερφελντ, μάλιστα, όπως ισχυριζόταν με καμάρι ο σχεδιαστής, έχει ήδη βγάλει με τον ιδρώτα της σχεδόν 3 εκατ. ευρώ. Από διαφημίσεις φυσικά. Συγκεκριμένα, την επέλεξαν για να εμφανιστεί σε μια διαφήμιση για αυτοκίνητο στη Γερμανία και σε μια ακόμα για προϊόντα ομορφιάς στην Ιαπωνία, ενώ ο Λάγκερφελντ ξεκαθάριζε ότι είναι «πολύ εκλεπτυσμένη και μοναδική» για να συμμετάσχει σε διαφημίσεις γατοτροφών!
Η τετράποδη σταρ θεωρείται η πιο καλοπληρωμένη στην ιστορία των αιλουροειδών, χάρη στην υπέρογκη αμοιβή που πήρε για να ποζάρει για το Ημερολόγιο 2015 της εταιρείας Opel, με τον ίδιο τον Kaiser της μόδας να βρίσκεται από την άλλη μεριά της κάμερας. Όταν ρωτήθηκε πόσα χρήματα ζήτησε για να φωτογραφήσει τη γάτα του, ο ίδιος ήταν αινιγματικός και ταυτόχρονα ξεκάθαρος: «Ζήτησα ένα τρελό ποσό γιατί δεν θέλω η γάτα μου να δουλεύει. Καμιά φορά το κάνω αυτό… Ζητάω εξωφρενικά πολλά χρήματα κι αν δεχτούν, θα πρέπει να το κάνω».
Και κληρονόμος
«Η Choupette είναι ένα πλούσιο κορίτσι. Αν μου συμβεί κάτι, ο άνθρωπος που θα την αποκτήσει σίγουρα θα σταματήσει να ζει στη μιζέρια» είχε πει ο Καρλ Λάγκερφελντ. Και αυτό γιατί η περιουσία της Choupette αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που όπως είχε πει ο σχεδιαστής αρκετές φορές δεν το έχει αγγίξει. Όλα δείχνουν ότι το «κορίτσι» του μόδιστρου θα έχει εξασφαλισμένα γεράματα…