Από την έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας Αμαρυσίας – 13/12/2025
Αν σας ζητούσαν να μαντέψετε ποια είναι η πρώτη εθνική κουζίνα που μπαίνει στη λίστα της UNESCO για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τότε είναι από εξαιρετικά πιθανό έως βέβαιο πως θ’ απαντούσατε η ιταλική.
Και θα είχατε δίκιο, δεδομένου ότι η οργάνωση του ΟΗΕ ανακήρυξε πράγματι την ιταλική κουζίνα και μάλιστα το σύνολο της γαστριμαργικής παράδοσης της Ιταλίας ως προστατευόμενο είδος. Κάτι που είχε θέσει ως στρατηγικό στόχο της η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι εδώ και τρία χρόνια και γι’ αυτό έσπευσε να πανηγυρίσει την απόφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.








































































































