Μια σημαντική εξέλιξη για τις αθλητικές υποδομές της πόλης αποτελεί η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 800.000 ευρώ για την ανακατασκευή του δημοτικού γυμναστηρίου «Χρήστος Μωραΐτης», γνωστού ως «Μπαλόνι», στην Πεύκη.
Με απόφασή του, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τη χρηματοδότηση του έργου.
Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον Δήμο, «…ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι μόλις εννέα από τους 332 Δήμους της χώρας λαμβάνουν πρόσκληση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης χρηματοδοτικής διαδικασίας, με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης να συγκαταλέγεται σε αυτούς. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη σημασία της συστηματικής διεκδίκησης πόρων και της συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς για την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της πόλης.
Η δημοτική Αρχή συνεχίζει να αξιοποιεί τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες, επιδιώκοντας την υλοποίηση έργων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την έγκριση της χρηματοδότησης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για την ουσιαστική συμβολή του, τονίζοντας ότι «…η δέσμευσή μας για την ανακατασκευή του “Χρήστος Μωραΐτης” γίνεται πράξη. Η έγκριση των 800.000 ευρώ είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειάς μας να εξασφαλίζουμε πόρους για έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον αθλητισμό και στις υποδομές που αξίζουν στα παιδιά και στους δημότες μας».
Επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Μπελεχρής συμπλήρωσε ότι «…η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αποτελεί καθοριστικό βήμα για να προχωρήσει η ανακατασκευή της εγκατάστασης. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, εργαζόμαστε για την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών, με έμφαση στην ποιότητα των παρεμβάσεων, στη λειτουργικότητα της εγκατάστασης και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των χρηστών της. Επιδίωξή μας είναι αυτή η σημαντική χρηματοδότηση να μετατραπεί σε ένα ουσιαστικό έργο για την πόλη».
Ως ιδιαίτερη θετική εξέλιξη για την αθλητική οικογένεια της πόλης θεωρεί την ανακατασκευή του Γυμναστηρίου και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Σωτηρίου ο οποίος πρόσθεσε ότι «…στόχος μας είναι να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες άθλησης, στηρίζοντας τους αθλητές, τα σωματεία και κάθε δημότη που επιθυμεί να εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά του. Με συνεργασία και σταθερή προσήλωση στις ανάγκες της πόλης, προχωρούμε στην αναβάθμιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Η επένδυση στις αθλητικές υποδομές στηρίζει τα παιδιά, τους νέους, τα αθλητικά σωματεία και τους δημότες, ενισχύοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στον αθλητισμό».





































































































