Η πρώτη μεγάλη κόντρα της βραδιάς ξέσπασε ανάμεσα στον τέως δήμαρχο Παύλο Καμάρα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Μονεμβασιώτη. Ο κ. Παύλος Καμάρας κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συμβουλίου για πρωτοφανή αυταρχισμό, λέγοντας ότι έχει εκλάβει την ήπια στάση της μειοψηφίας ως αδυναμία. Ο κ. Π. Καμάρας, στη συνέχεια, έγινε ακόμα πιο επικριτικός, λέγοντας:
"Με τη συμπεριφορά του ο κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης έχει καταστρατηγήσει πλήρως τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου".
Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Σ. Μονεμβασιώτης απάντησε ότι από τη στιγμή που ο τέως δήμαρχος παρευρίσκεται σε ελάχιστα συμβούλια, δεν μπορεί να έχει άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τον χαρακτήρισε ως τουρίστα. Η συγκεκριμένη απάντηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Π. Καμάρα, ο οποίος τόνισε ότι αυτό δεν είναι επίπεδο για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δεν σέβεται τους συμβούλους. Ο τέως δήμαρχους χαρακτήρισε αισχρούς τους χαρακτηρισμούς του κ. Σ. Μονεμβασιώτη, ο οποίος με τη σειρά του του ζήτησε να ανακαλέσει. Ο κ. Π. Καμάρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά τόσο κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και κατά του δημάρχου για όσα έχουν πει κατά καιρούς για το πρόσωπό του στα συμβούλια. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ο οποίος ρώτησε: "Μας απειλείτε, κύριε Καμάρα;", ενώ στήριξε τον κ. Σταύρο Μονεμβασιώτη, λέγοντας ότι θα πρέπει να τον σέβεται.
Ο κ. Παύλος Καμάρας, στη συνέχεια, είπε ότι γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης του έργου του και της προσωπικότητάς του, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν θα αφήσει να συμβεί. Ο δήμαρχος απάντησε με την πιο χαρακτηριστική ατάκα της βραδιάς: "Χρωστάμε σε όποιον μιλάει ελληνικά! Τι είναι αυτά που μας λέτε τώρα;".
Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι έπεσαν, αλλά μόνο προσωρινά, καθώς η ένταση συνεχίστηκε για το θέμα με τα αιτήματα του Α.Ο. Πεύκης, που συζητήθηκαν εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Νέα ένταση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Γιαννόπουλου για τα γεγονότα στο στάδιο της πόλης τον προηγούμενο μήνα, αλλά και για τις επιστολές του προέδρου της ομάδας Παναγιώτη Μονεμβασιώτη στον δήμαρχο Πεύκης. Ο κ. Βαγγέλης Γιαννόπουλος μιλώντας ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου παραβατικότητας τόνισε: "Θεωρώ ότι ένα αθλητικό σωματείο δεν μπορεί να υβρίζει και μάλιστα εγγράφως τη δημοτική αρχή και να μη σέβεται τον χώρο εκπροσώπησης των πολιτών της Πεύκης. Το περιεχόμενο των επιστολών, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να τεθεί υπόψη του εισαγγελέα".
Η άποψη αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των συμβούλων της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα, λίγα λεπτά αργότερα, να αποχωρήσουν από την αίθουσα ο κ. Παύλος Καμάρας και ο κ. Τάσος Μαυρίδης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την όλη κατάσταση στο συμβούλιο.
Η δημοτική σύμβουλος Έλλη Μήτση τόνισε ότι ειπώθηκαν πολλά, αλλά τίποτα ουσιαστικό που θα δώσει λύση στα προβλήματα του Α.Ο. Πεύκης, ο οποίος αποτελείται από εθελοντές που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Στη συνέχεια είπε ότι βγήκαν στην επιφάνεια προσωπικές αντιπάθειες συμβούλων, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: "Ντρέπομαι για το σημερινό συμβούλιο και για αυτό αποχωρώ. Ντρέπομαι όλους όσοι ήρθαν να παρακολουθήσουν το συμβούλιο". Μαζί με την κ. Έλλη Μήτση αποχώρησε και ο κ. Παναγιώτης Πανταζής, αλλά και ο κ. Γιώργος Τσαμόπουλος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Απριλίου σίγουρα ήταν το πιο φορτισμένο από όλα όσα έχουμε παρακολουθήσει τους τελευταίους μήνες και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πού θα καταλήξει αυτή η κόντρα. Το σίγουρο είναι ότι μόνο κακό κάνει στην Πεύκη, η οποία έχει ανάγκη από ένα ισχυρό και ενωμένο Δημοτικό Συμβούλιο.








































































































