«Φωτιές» άναψε μεταξύ των μελών της διοίκησης, η αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Λυκόβρυσης την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Ο λόγος ήταν ότι δεν συζητήθηκε το αίτημα της δεύτερης για μετονομασία οδού της πόλης σε Ανδρέα Παπανδρέου, «παρά την υπόσχεση που είχε δώσει το προεδρείο ότι θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη».
Μόλις ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» Ελευθέριος Κωνσταντινίδης ρώτησε τον λόγο που δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη το αίτημα που είχαν θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η απάντηση της προέδρου Ευανθίας Παπαδημούλη, ότι «δεν προλάβαμε να ελέγξουμε κάποιες παραμέτρους και να συζητήσουμε εκτενώς επί του θέματος για να λάβουμε κάποια απόφαση», δεν ικανοποίησαν τον κ. Κωνσταντινίδη, αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Στέρπη, οι οποίοι και αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων εκδηλώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση δεν παρίσταντο από τη μείζονα μειοψηφία οι κ.κ. Ερμόλαος Γεωργάκης και Αντώνιος Αργυριάδης.
Στο σημείο εκείνο, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Προκόπης Μπελεχρής δήλωσε έντονα: «Έχουν δίκιο. Είχαμε πει ότι το θέμα θα ερχόταν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ήρθε. Διαφωνώ με όλη την κατάσταση και ας μην ξεχνάμε ότι, όταν εγώ μπήκα στην παράταξη, είχα δηλώσει ανοιχτά ότι προερχόμουν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ». Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιάννης Μαρμαγγιόλης είχε δηλώσει ότι «είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει καταφέρει τόσα χρόνια να μας ενώσει όλους επιτυχώς, παρόλο που έχουμε διαφορετική κομματική προέλευση».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, φανερά ενοχλημένος από την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας, δήλωσε ότι θεωρεί «εκβιαστική την τοποθέτηση της παράταξης ήδη από την προηγούμενη φορά, καθώς πίεζε να ψηφίσουμε εκείνη τη στιγμή, είτε το θέλουμε είτε όχι» και προσέθεσε: «Θα επιβάλλει η αντιπολίτευση τί θα ψηφίσουμε;».
Την έντονη αντίδραση του κ. Μπελεχρή, όμως, πυροδότησε η δήλωση του δημάρχου ότι «έγιναν ευρύτατες συζητήσεις για το ”επίμαχο” ζήτημα μεταξύ μας». Στο άκουσμα αυτής της απάντησης ο κ. Μπελεχρής ρώτησε: «Πότε έγιναν αυτές οι συζητήσεις;» και ζήτησε τον λόγο που δεν ήταν και εκείνος παρών σ’ αυτές εφόσον, όπως είπε, «κάθε μέρα βρίσκομαι στο δημαρχείο και δεν άκουσα τίποτα».
Η απάντηση της προέδρου
Πάντως, πυρά» για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε το θέμα της μετονονομασίας της οδού στην ημερήσια διάταξη εξαπέλυσε κατά της νέας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ευανθίας Παπαδημούλη και ο κ. Κωνσταντινίδης, υπενθυμίζοντάς της τη δέσμευση να συζητηθεί το επίμαχο θέμα στη συγκεκριμενη συνεδρίαση.
Η κ. Παπαδημούλη δήλωσε ότι η έντονη αντίδραση και η αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας «αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας». Υποστήριξε, επίσης, ότι η αποχώρηση έγινε «αφενός για να κουνήσουν το μαντήλι σε κάποιους ανθρώπους που ανήκουν πολιτικά στον συγκεκριμένο χώρο, αφετέρου για να δημιουργήσουν τριγμούς στην πολυσυλλεκτική μας παράταξη».
Σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο που δεν συμπεριλήφθηκε το θέμα της ονοματοδοσίας, η πρόεδρος απάντησε: «Το θέμα δεν ήταν τόσο σημαντικό, ώστε να ζητούν να περάσει με τη διαδικασία του επείγοντος. Εξάλλου, η αίτηση θα πρέπει να περάσει και από την επιτροπή ονοματοδοσίας, διαδικασία η οποία θα χρειαστεί ενδεχομένως μία τριετία».
Γενικά, η πρόεδρος υποστήριξε ότι «η πρόσφατη κατάσταση στην πολιτική σκηνή ανοίγει τις ορέξεις ορισμένων πολιτικών παραγόντων της Λυκόβρυσης, οι οποίοι εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις πολιτικά για να ωφεληθούν παραταξιακά» και κατέληξε: «Ό,τι και να κάνουν, το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ των Λυκοβρυσιωτών».
Αμάλθεια Καραλή