Την πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΥΚΗΣ, στην οποία ο πρώην δήμαρχος Παύλος Καμάρας ζητά τη δημοσιοποίηση των επίσημων οικονομικών στοιχείων μέχρι το 2006, έρχεται να διαδεχθεί ανακοίνωση του Δήμου Πεύκης, αποσπάσματα της οποίας παρατίθενται παρακάτω:
«[….] Ας έρθουμε, όμως, και στην ανακοίνωση του κ. Καμάρα με την οποία ζητάει ενημέρωση, κυρίως για τα οικονομικά της περιόδου που ήταν δήμαρχος!
Ειλικρινά απορούμε γιατί έκανε τέτοιο λάθος και μας αναγκάζει να αναφερθούμε στο παρελθόν και σε δυσάρεστα για τον πρώην δήμαρχο και στους συνεργάτες του πράματα. Ύστερα γιατί ερωτά για τόσο γνωστά θέματα; Μπορεί ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος, λόγω των συνεχών απουσιών του από τον Δήμο, να μην γνωρίζει ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν αναφερθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γιατί δεν τον προστάτευσαν; Ποιος ξέρει.
Λοιπόν, επαναλαμβάνουμε ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου από τον δανεισμό του κ. Καμάρα, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε προμηθευτές, όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, καθώς και από τα ημιτελή έργα και τις φοβερές ελλείψεις σε μέσα και υποδομές, ήταν επάνω από 15 εκατ. ευρώ.
Θα τον βοηθήσουμε, πάντως, παραθέτοντας κάποια από τα επίσημα στοιχεία, όπως τα έδωσε με το υπ. αρ. 594-31-1-2007 έγγραφό του ο διευθυντής του Δήμου, ύστερα από γραπτό ερώτημα του νέου δημάρχου την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.
Γράφει λοιπόν: Ο Δήμος έχει λάβει δάνεια ύψους 8.144.435 ευρώ και οι ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις είναι 796.309. Το οφειλόμενο υπόλοιπο δανείου στις 5-1- 2007 ανερχόταν 10.180.629. Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις εκείνη την εποχή ήταν 3.176.000 ευρώ, ποσό που αυξήθηκε σημαντικά από δικαστικές αποφάσεις και από άλλες εκκρεμότητες του παρελθόντος. Μόνο σε δικηγόρους προστέθηκαν κάπου 120.000 ευρώ.
Από υποχρεώσεις, εκεί να δούνε τα μάτια σας. Μέχρι και από τον Δήμο Ρέντη είχαμε όχληση για τις αρματοδρομίες.
Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα ήταν αυτό με τις δημοτικές επιχειρήσεις και τους 15 εργαζόμενους που ήταν σε ομηρία. Κι αυτό έπρεπε να λυθεί με τεράστιο κόστος από τον Δήμο.
Για τις υποδομές και τα μέσα του Δήμου τι να πρωτοαναφερθεί; Τα λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία ήταν σε κακά χάλια (μόλις τώρα ολοκληρώνεται η αγορά των καινούργιων), στην ανακύκλωση γινόταν μισή δουλειά. Δεν υπήρχε ούτε γερανοφόρο για τις λάμπες, ούτε βυτιοφόρο για την πυρόσβεση, όταν το 2006 το υπουργείο Εσωτερικών είχε χρηματοδοτήσει τον Δήμο μας με 320.000 ευρώ. Αλήθεια, αυτά τα χρήματα γιατί πήγαν σε άλλους σκοπούς και όχι για την προ-
στασία των δασών μας; Ποιος θα απολογηθεί στους πολίτες. Αλλά να ήταν μόνο αυτά;
Στο δεύτερο Παιδικό, στον οποίο έγιναν εγκαίνια τον Οκτώβριο του 2006, ένα μήνα αργότερα δόθηκε σε εργολάβο η εντολή να κάνει το 50% του έργου. Τόσο έτοιμος ήταν ο Παιδικός, που άνοιξε δοκιμαστικά τον Μάιο του 2007. Το ίδιο ημιτελής ήταν και η βιβλιοθήκη, για την οποία επίσης έγιναν εγκαίνια το 2006, χωρίς να είναι έτοιμη. Από ποια χρήματα πληρώθηκαν όλα αυτά;
Για την κατάσταση των σχολείων και των παιδικών σταθμών της πόλης μας καλύτερα να μην αναφερθούμε.
Οι γονείς και οι πολίτες είδαν πόσο άλλαξαν σε δυόμισι χρόνια. Υπήρχαν σχολεία που είχαν να βαφτούν εξωτερικά 10 και 15 χρόνια. Σήμερα είναι τα καλύτερα κτήρια της πόλης. Γιατί η νέα διοίκηση του Δήμου έθεσε την παιδεία σε πρώτη προτεραιότητα, αφήνοντας έξω τις αρματοδρομίες.
Σε αυτή τη γραμμή συνεχίζουμε. Μας απασχολούν τα μικρά και μεγάλα θέματα της πόλης. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με φροντίδα για τα καθημερινά προβλήματα, με αγώνες για τα δάση μας και πάντα με τους πολίτες δίπλα μας και ενωμένους. Η συμμετοχή, η διαφάνεια και η αμφίδρομη επικοινωνία είναι κύρια στοιχεία της πολιτικής μας. Γι’ αυτό η Πεύκη αλλάζει και πάει μπροστά».