Πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Πολιτική διαμάχη με δημόσιες ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων με θέμα τη διαχείριση και τα μεγάλα έργα του Δήμου (Πεύκης εν προκειμένω σε ό,τι αφορά τη δημαρχιακή θητεία του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ως δημάρχου κατά τα έτη 2007-2010) και επί του «Καλλικρατικού» Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε ό,τι σχετίζεται με τη σημερινή πραγματικότητα της πόλης και τη δημαρχιακή θητεία του νυν δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.
Η πολιτική διαμάχη ξεκίνησε με δημόσια ανακοίνωση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, ακολούθησε απάντηση του Γ. Θεοδωρακόπουλου και ανταπάντηση του δημάρχου.
Ακολουθεί η αρχική ανακοίνωση του δημάρχου, ενώ την απάντηση του Γ. Θεοδωρακόπουλου μπορείτε να τη διαβάσετε το θέμα: «Μια οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο» και την ανταπάντηση του δημάρχου το θέμα: «Κι’ ύστερα ήρθε ο πανικός!»
Η θρασύτητα των ανθρώπων που προκάλεσαν με τις «ενέργειές» τους σωρεία «ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων εξελίξεων» για την οικονομική πορεία και βιωσιμότητα του Δήμου μας, και όχι μόνο, δεν έχει όρια. Φυσικά για τους συγκεκριμένους που δεν έχουν αίσθηση του Λογικού Ορίου, καθώς και κάθε πολιτικής ευθιξίας, πραγματικά δημιουργεί ένα τεράστιο ερωτηματικό για το ποιο ή ποια είναι τα πραγματικά τους κίνητρα.
Αν και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί και οι χαρακτήρες τους αλλά και οι συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν, καταμαρτυρούν και τις προθέσεις τους για το μέλλον, με τον πιο αδιάψευστο και χαρακτηριστικό τρόπο.
Θα πρέπει λοιπόν ο κος Γ. Θεοδωρακόπουλος και ο έτερος «κατά καιρούς και διαστήματα» στενός του συνεργάτης και μάλιστα επί των τεχνικών έργων ο κος Κ. Μπαλδεράνος αντί να «σιωπούν», αντίθετα προκαλούν με τη στάση τους.
«Ενέργειες που έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα για τον δήμο»
Επειδή μιλούν με «απίστευτο θράσος» για τον δήθεν «κίνδυνο» υλοποίησης των έργων στο Δήμο μας, θα πρέπει να επαναφέρουμε στη μνήμη μας σημαντικά αλλά δυστυχώς αρνητικά γεγονότα και ενέργειες τους, που πραγματικά επέφεραν όχι μόνο επικίνδυνα αλλά και καταστροφικά αποτελέσματα για το Δήμο μας.
Όταν χάνεται η ουσία και παραμερίζεται η αλήθεια
Προφανώς όμως, μπροστά στην μικροπολιτική τους παράφρονη «λογική» με μια λυσσαλέα και ακατανόητη επιχειρούμενη ένταση, προσπαθούν να δημιουργήσουν στον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, με απίστευτη λασπολογία με ψεύδη και σωρεία απαράδεκτων καθώς και παράλογων κινήσεων και ενεργειών τους, να ξεχνούν εσκεμμένα την ουσία παραμερίζοντας προφανώς την αλήθεια.
Κατανοούμε το «αμέριστο και όψιμο ενδιαφέρον τους», για τη πορεία και εξέλιξη των μεγάλων έργων που εξελίσσονται στο Δήμο μας.
Καταφανέστατο παράδειγμα η «προκλητική τους στάση» απέναντι στην κατασκευή, πορεία και εξέλιξη του μεγάλου έργου(στο ΟΤ9) στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, που αφορά την κατασκευή κολυμβητηρίου, αναψυκτηρίου, διαμόρφωση πλατείας και διαμόρφωση ανοικτού θεάτρου.
Να θυμίσουμε, ότι επί των «ημερών» του κου Γ. Θεοδωρακόπουλου και του κου Κ. Μπαλδεράνου, χάθηκε ένα τεράστιο έργο για τον πρώην Δήμο Πεύκης, το οποίο είναι σήμερα πιο αναγκαίο και χρήσιμο από κάθε άλλη φορά για τον ενιαίο Δήμο. Με την καταστροφική τους συμπεριφορά δεν επετεύχθη η κατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Χώρου στο Ηλιακό Χωριό από τον ΟΣΚ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του. Αθλητικός χώρος που θα επέλυε ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα αλλά και αίτημα αθλητικών συλλόγων, προς όφελος των αθλητών, μαθητών και της νεολαίας. Αντί αυτού προτίμησαν με λαϊκισμό και με υπόγειες διαδικασίες να τορπιλίσουν και τελικά να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί αυτό το τεράστιο και μεγάλης σημασίας έργο.
Τώρα φυσικά και οι δύο «μάχονται» για το «φαίνεσθαι» για την κατασκευή του κλειστού Αθλητικού χώρου στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης, κλειστό Αθλητικό Γήπεδο καλαθοσφαίρισηςπου παραμένει ημιτελές εδώ και χρόνια. Φυσικά έδειξαν με το πιο περίτρανο τρόπο τα διαπιστευτήριά τους στο αντίστοιχο έργο στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης και «επιθυμούν» με κάθε τρόπο να τα «υποβάλλουν» ξανά και στην Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.
Είναι οι ίδιοι σήμερα όμως που «εμφανώς ανήσυχοι» μιλούν για κινδύνους και χρηστή οικονομική διαχείριση. Άραγε ποιοι μιλούν; Είναι οι ίδιοι μαζί με άλλους που εκφράζουν αυτό το όψιμο ενδιαφέρον τους για τα έργα και για τα πράσινα σημεία όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν με κάθε τρόπο, αφού προσπάθησαν να μπλοκάρουν, να τορπιλίσουν και τελικά να καταψηφίσουν τη μοναδική πρόταση- λύση για την ουσιαστική οικονομικά βιώσιμη και λειτουργική πορεία του Δήμου μας, με την αναχρηματοδότηση των Δανειακών μας υποχρεώσεων. Άξιοι- Άξιοι θαυμασμού!!! Μιλάνε σήμερα εκ του ασφαλούς, αφού η σημερινή Δημοτική Αρχή πέτυχε αυτή την τεράστια επιτυχία και επιλύθηκε ένα τεράστιο θέμα για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Και όλα αυτά χωρίς τη δική τους συνδρομή! Η υποκρισία στο έπακρο!!!
Εάν δεν είχε επιτευχθεί όμως αυτό δηλαδή η αναχρηματοδότηση των δανείων τι άραγε θα συζητούσαμε σήμερα; Υποκρισία αισχίστου είδους!!! Είναι οι ίδιοι που ως γυρολόγοι –περιφέρονται με αδιανόητα ψεύδη να παραπλανούν τους κατοίκους του Δήμου μας για τα έργα και για τα πράσινα σημεία χωρίς να έχουν ουσιαστική γνώση του αντικειμένου, μάλιστα χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση από το Δ.Σ.
Όμως επειδή ο κος Θεοδωρακόπουλος και στενός ο συνεργάτης του κ. Μπαλδεράνος, αντιδήμαρχος των «μεγάλων έργων» του Δήμου μας, σκόπιμα ξεχνούν, θα πρέπει να τους θυμίσουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για το θέμα της επικινδυνότητας των έργων, της υποκρισίας, ανάμεσα στον τύπο και στην ουσία ανάμεσα στο είναι και στο φαίνεσθαι… Ανάμεσα στα ψεύδη που κυκλοφορούν και στην πραγματική αλήθεια, αν και δεν έχουν καμιά σχέση με την τελευταία λέξη και έννοια.