Αυστηρή απάντηση για όσα ακολούθησαν σχετικά με την συνάντηση που αφορούσε θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, που οδήγησαν μέχρι και στην ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Η Πόλη της Ζωής μας», Χρήστου Σκαμάκη, έδωσε η διοίκηση του ΠΕΑΠ.
Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΝΠΔΔ του Δήμου ξεκαθαρίζει όλα τα… επίμαχα ζητήματα, ενώ τονίζει πως «δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί μικροπολιτικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το γενικότερο καλό του Δήμου». Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με αφορμή τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Λυκόβρυση – Πεύκη δράττοντας την έναρξή τους σε διαδικαστικούς τομείς λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ ενημερώνει ότι:
Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, το ΠΕΑΠ κινείται και θα κινηθεί βάσει όσων ο νόμος ορίζει, με στόχο την επίλυση ή άλλη εφικτή λύση σε κάθε γενόμενο αίτημα των εργαζομένων του.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης θα γίνουν όπως κάθε έτος, δηλαδή το χρονικά εγγύτερο δυνατό έναντι της αρχής της σεζόν 2017-2018 και βάσει των εγκρίσεων και διαδικασιών που νόμος ορίζει και δεν άπτονται της διαδικαστικής λειτουργίας του Νομικού Προσώπου, αλλά τρίτων φορέων που ασκούν ελεγκτική αρμοδιότητα στη λειτουργία του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, όπως ΑΣΕΠ, Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου επισημαίνει ότι δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί μικροπολιτικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το γενικότερο καλό του Δήμου, του ΠΕΑΠ και των δομών του που στόχο έχουν τη δημιουργία εντάσεων και προβοκατόρικων αντιπαραθέσεων με πολιτική στόχευση. Η ομαλή λειτουργία και η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους Δημότες και τις οικογένειές τους από όλες τις δομές του ΠΕΑΠ βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα και ο χρόνος δεν περισσεύει για να αξιοποιείται σε ό,τιδήποτε διαφορετικό πέρα από την εξυπηρέτηση του δημότη και πολίτη. Στρατηγική της Διοίκησης του ΠΕΑΠ είναι η προσφορά έργου στον Δήμο της Λυκόβυσης – Πεύκης, η ενότητα, η ομαδικότητα, η πολιτισμένη συμπεριφορά».