Παράλληλα, το πολιτιστικό κομμάτι του είναι έντονο -κάτι το οποίο αποδείχτηκε από το πλήθος κόσμου που έσπευσε στο Γλέντι του Κλήδονα που διοργάνωσε τον Ιούνιο.
Ο λόγος για την «Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης», που από το 1998 κάνει την παρουσία της αισθητή στην πόλη.
Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες για μεγάλα «ανοίγματα» αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Διαμαντόπουλο και το μέλος Χρήστο Παπαδιαμάντη τα μέλη του θέλουν να παραμείνουν ένας Σύλλογος Γειτονιάς.
Σήμερα αριθμεί 90 μέλη και τα περισσότερα προέρχονται από τη Λυκόβρυση, αφού όπως μας εξηγούν οι δύο άνδρες «είναι προτιμότερο να ασχολείται κανείς με τα προβλήματα της γειτονιάς του, που τα γνωρίζει καλύτερα. Εξάλλου, στην Πεύκη υπάρχουν και εκεί αξιόλογοι σύλλογοι που λειτουργούν χρόνια και γνωρίζουν καλύτερα την ιστορία των δικών τους προβλημάτων, όπως για παράδειγμα το κυκλοφοριακό ζήτημα της οδού Βύρωνος».
Παρ’ όλα αυτά, δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες με τοπικούς συλλόγους του ενιαίου Δήμου και υπενθυμίζουν ότι μετά τη συνένωση ήταν οι πρώτοι που τους προσκάλεσαν σε μια συνάντηση αλλογνωριμίας.
Στο ερώτημα τώρα του κατά πόσο υπάρχουν μέλη που είναι νέα σε ηλικία, παραδέχονται ότι όσες φορές και αν το προσπάθησαν, αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο.
«Οι νέοι έχουν άλλες προτεραιότητες. Δεδομένης της σημερινής κατάστασης και της οικονομικής κρίσης, καταβάλλουν αυξημένες προσπάθειες για την επιβίωσή τους. Έτσι εργάζονται πολλές ώρες και έχουν ελάχιστο χρόνο για επαφή με τα αντικείμενα με τα οποία ασχολείται ο Σύλλογος» υποστηρίζει ο κ. Παπαδιαμάντης.
Απολογισμός δράσεων
Ανατρέχοντας στις δράσεις της χρονιάς που μας πέρασε, ο πρόεδρος μας αναφέρει τις σημαντικότερες:
– Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
– Συμμετοχή 55 μελών στα συσσίτια που προσφέρονται στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας
– Ενεργό ρόλο στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά στη Λυκόβρυση, συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα και διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης των πολιτών για το θέμα
– Έκθεση βιβλίου
– Δημιουργία Λέσχης Βιβλίου (2 ομάδες)
– Εκδήλωση με τα Νηπιαγωγεία της Λυκόβρυσης με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία»
– Μαθήματα παραδοσιακών χορών
– Θεατρική ομάδα ενηλικών
– Θεατρική ομάδα παιδιών
– Πρωτομαγιάτικη γιορτή στο ρέμα της Πύρνας
– Ομιλίες πάνω σε διάφορα επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά θέματα
– Γλέντι του Κλήδονα
– Κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις για τις ταινίες
«Θα είμαστε θεματοφύλακες του Ο.Τ. 9»
Καθώς οι δύο άνδρες συζητούν για τη μορφή της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, όπου η πρώτη είναι σχηματοποιημένη ενώ η δεύτερη έχει ακόμη πολλούς ελεύθερους χώρους, μοιραία η κουβέντα οδηγείται στην ανάπλαση του Ο.Τ. 9.
Τόσο ο κ. Διαμαντόπουλος όσο και ο κ. Παπαδιαμάντης υποστηρίζουν στην εφημερίδα μας ότι τάσσονται υπέρ της απόφασης του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης να αγοράσει τον χώρο που αποπληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης μέσω ειδικού τέλους.
«Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας και θεωρούμε ότι η Λυκόβρυση έχει ανάγκη από ένα κολυμβητήριο. Δώσαμε έμπρακτο αγώνα για να αγοραστεί αυτός ο χώρος και για αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να ονομαστεί “Πλατεία πολιτών”» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδιαμάντης, συμπληρώνοντας ότι «τελευταία παρακολουθούμε να γίνεται μικροπολιτική και παιχνίδι γύρω από το θέμα.
Θέλουμε να πούμε καθαρά ότι τα παιχνίδια με τους εργολάβους, με τους διαγωνισμούς και τα δημόσια έργα, τα ξέρουμε. Εμείς λέμε στους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής μας: μακριά από αυτά!
Εμείς που με τόσο αγώνα αποκτήσαμε τον χώρο, δεν θα τον χάσουμε. Δεν θα παίξουμε τα παιχνίδια των εργολάβων σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών. Θα είμαστε θεματοφύλακες του Ο.Τ. 9».








































































































