Με συμμετοχή πολλών νέων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Νέοι στην Αυτοδιοίκηση-Real stories», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους της τρέχουσας δημοτικής θητείας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» στο Μαρούσι, την Πέμπτη 20 Μαρτίου.
Στον χαιρετισμό της η υπεύθυνη της διοργάνωσης, εντεταλμένη σύμβουλος Forum Νέων Δήμου Αμαρουσίου Μαρία – Δήμητρα Ρώτα σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση του Φόρουμ Νέων του Δήμου Αμαρουσίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με ξεχωριστή σημασία, γιατί δίνει βήμα στη νέα γενιά του τόπου μας – σε εσάς, που έχετε τις ιδέες, τη φρεσκάδα, την ενέργεια, αλλά και την αγωνία για το μέλλον. Το Φόρουμ Νέων δεν είναι απλώς ένας θεσμός για το Δήμο μας. Είναι ένα εργαλείο δημοκρατίας και συμμετοχής, ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τη νέα γενιά. Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι πιστεύουμε στη δύναμή σας και θέλουμε να σας ακούμε – όχι μόνο σήμερα, αλλά διαρκώς. Θέλουμε τη δική σας συμμετοχή στα κοινά και τη δική σας σφραγίδα στο αύριο της πόλης μας».
Η Μαρία-Δήμητρα Ρώτα από τη δική της πλευρά ενδεικτικά ανέφερε: «Οι νέοι αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Σκοπός μας, η ενδυνάμωση της φωνής τους, μέσα από δράσεις, εκδηλώσεις, συνεργασίες τοπικές και διαδημοτικές. Οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους και να τους δίνουμε ώθηση να διεκδικούν, να ονειρεύονται και να προσφέρουν στην κοινωνία».
Τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων
Στη συνέχεια έδωσε τη δυνατότητα στους 4 νέους προσκεκλημένους αυτοδιοικητικούς αιρετούς –να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σε ζητήματα που αφορούσαν τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, την ισότητα των φύλων, τα social media, τις προκλήσεις της καθημερινότητας κ.ά. Μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους, δέχθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις και αντάλλαξαν απόψεις από τον πρώτο χρόνο θητείας τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στο πάνελ των νέων αυτοδιοικητικών συμμετείχαν οι:
– Μαρία Αθανασοπούλου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σχολικών Υποδομών και Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
– Νίκος Βυτινιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου
– Χαράλαμπος Καρανάσος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λυκόβρυσης-Πεύκης.
– Ευτυχία Παρασύρη, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου.
Στη συζήτηση έλαβαν ακόμη μέρος η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Κων/νος Ρώτας, Ελένη Λέκκα, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Μπόγδανος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φανή Λέκκα, Παναγιώτης Σαγρής, ο ψυχολόγος Παιδιών & Εφήβων Ph.D Αλέξανδρος Καλαβρής, ο πολιτικός αναλυτής & αντιπρόεδρος των επιστημονικών συνεργατών της Βουλής των Ελλήνων Χρήστος Λαγκαδιανός, εκπρόσωποι νεολαίων κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων του Αμαρουσίου.