Η ανδρική ομάδα Futsal του ΑΣΕ Δούκα έχασε τεράστια ευκαιρία να κατακτήσει το έβδομο Κύπελλο της ιστορίας της και παράλληλα να αναδειχθεί «back to back» τρεμπλούχος Ελλάδας καθώς στο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Σαλαμίνα το Σάββατο 3 Ιουνίου γνώρισε την ήττα με σκορ 2-3 από την ΑΕΚ.
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση καθώς οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μετατρέψουν το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου με το οποίο προηγήθηκαν οι «μπλε», σε 2-2 λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, και με τέρμα στο πρώτο ημίχρονο του εξτρά 6λέπτου να κάνουν το τελικό 2-3 πανηγυρίζοντας το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους.
Ο τελικός
Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους, έψαξαν με πάθος το γκολ και έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες. Η ομάδα των βορείων προαστίων ευτύχησε να προηγηθεί 1-0 με μια… βολίδα του Πέντρο στο δεξί «παραθυράκι» του Θεοφίλου ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, μεταφέροντας από το 6′ την πίεση προς την πλευρά της ΑΕΚ.
Η πίεση αυτή αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 10′ όταν ο Silva Santos διαμόρφωσε το σκορ σε 2-0 με ένα εξαιρετικό «τακουνάκι» που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Από κει και πέρα, η ομάδα του Γιάννη Μοστριού έχασε κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ και να «κλειδώσει» από νωρίς ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να σκοράρει και να επιστρέψει σε αυτό ενώ οι «μπλε» έδειξαν διάθεση να παίξουν με τον χρόνο και να διαχειριστούν το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχαν από το ημίχρονο. Η αμυντική λειτουργία του ΑΣΕ Δούκα ήταν εξαιρετική, όπως άλλωστε και ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος όταν χρειάστηκε είχε σωστές επεμβάσεις.
Ωστόσο, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα – και με τον ΑΣΕΔ να βρίσκεται στο όριο των 5 φάουλ – η ΑΕΚ έπαιξε το «τελευταίο χαρτί» της αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω (στη θέση του τερματοφύλακα) στην προσπάθειά της να μειώσει το σκορ. Κι εκεί άλλαξαν όλα…
Η ΑΕΚ έκλεισε τον Δούκα στα καρέ του και δικαιώθηκε στο 35′ όταν ο Γουέσλευ σκόραρε με σουτ εξ επαφής μειώνοντας σε 2-1. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν για το 2-2 και αφού αστόχησαν σε 10μετρο πέναλτι στο 38′ με τον Βούλετιτς, δεν έκαναν το ίδιο σε νέο 10μετρο που κέρδισαν στα 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάτης ο οποίος ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
Η ολική ανατροπή για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, όταν ο Βιτίνιο σκόραρε για το 2-3 με δυνατό σουτ στο αριστερό «γάμα» του Χαραλαμπόπουλου. Στα υπόλοιπα λεπτά, ο ΑΣΕΔ αγωνίστηκε με εξτρά παίκτη γηπέδου αλλά χωρίς αποτέλεσμα.