Μια μεγάλη ευκαιρία να συμβάλλει στο καλό του αθλήματος είχε το Μαρούσι, υποστηρίζοντας την ένσταση που είχε καταθέσει μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, αλλά την απώλεσε. Αποσύρθηκε οικειοθελώς από την υπόθεση μη καταθέτοντας το παράβολο που προβλέπεται, κι έτσι ο αθλητικός δικαστής τη απέρριψε για τυπικούς λόγους.
Όπως όμως τονίζει με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Μαρούσι, «θα κατατεθεί ερώτηση στους αρμόδιους φορείς της διαιτησίας για να λάβουν υπ’ όψη τους την περίπτωση και να σκεφτούν αν πρέπει να ξεκαθαρίσουν ή να βελτιώσουν τον κανονισμό».
Κρίμα, γιατί ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, σε οποιαδήποτε απόφαση του αθλητικού δικαστή, που πιθανόν να ήταν απορριπτική επίσης, λόγω του ονόματος του Ολυμπιακού, να θιγεί το τι σημαίνει δυσφήμιση του αθλήματος και τι όχι. Διότι αυτό που έκανε ο Γκριρ στη βολή που έχασε ήταν σαφώς δυσφήμιση του αθλήματος, καθώς ήταν προφανές ότι είχε σκοπό να χάσει τη βολή.
Για άλλη μια φορά όμως, όπως και στην υπόθεση με τα επεισόδια που είχαν γίνει πέρσι στον Άγιο Θωμά, στο παιχνίδι με τον Άρη, το Μαρούσι προφανώς προτίμησε να μην διαταράξει τις σχέσεις του με την αντίπαλη ομάδα. Να θυμίσουμε ότι πέρσι, το Μαρούσι, παρότι προσκόμισε στον αθλητικό δικαστή το βίντεο του παιχνιδιού με τη στιγμή των επεισοδίων και τα ανδραγαθήματα των Καλαϊτζή-Μάσεϊ, δεν ζήτησε καν την τιμωρία των παικτών του Άρη, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί το Μαρούσι με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά χωρίς καν οι ποινές να αγγίξουν την ομάδα του Άρη, που είχε συμμετοχή στα επεισόδια.
Στο μεταξύ, κατάκοπα έφτασαν στην Αθήνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, τα μέλη της αποστολής του Αμαρουσίου. Η επιστροφή από το Ροάν εξελίχθηκε σε μαρτύριο, αφού η ομάδα έμεινε σχεδόν 20 ώρες στον δρόμο και πάνω από 8 στο πούλμαν, εξαιτίας του ατυχήματος που συνάντησε στη διαδρομή για τη Γενεύη και το οποίο έγινε αφορμή για να χάσει την προγραμματισμένη πτήση.
Υπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, το προπονητικό τιμ προσάρμοσε το πρόγραμμα προετοιμασίας για το σαββατιάτικο ματς με τον Παναθηναϊκό. Το πρωί της Πέμπτης, ειδικά τα «μεγάλα» κορμιά, που υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταπόνηση, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας με γυμναστική και μασάζ. Πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα του Μπίλι Κις, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί είχε πυρετό και διαπιστώθηκε ότι υποφέρει από ωτίτιδα. Μάλιστα ήδη ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή.
«Η περιπέτεια μας χάλασε τα σχέδια, αλλά όχι τη διάθεση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι και να δείξουμε για μια ακόμη φορά το πραγματικό μας πρόσωπο», δήλωσε ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Νίκος Λινάρδος, που όσο το πούλμαν ήταν ακινητοποιημένο έπαιρνε τους παίκτες και περπατούσαν στην άκρη του δρόμου για να ξεπιάνονται!
Μάρκος Τσάκας