Με ένα τρίποντο του Βίκτορ Κριάπα, από τα 8 μέτρα στην εκπνοή, η ΤΣΣΚΑ, με 66-65, «άρπαξε τη μπουκιά από το στόμα» του Αμαρουσίου που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια τεράστια νίκη στην παρθενική συμμετοχή του στους ομίλους της Ευρωλίγκας.
Ρεπορτάζ: Μάρκος Τσάκας
Είχε προηγηθεί τρίποντο του Μπίλι Κις (65-63) κι ενώ απέμενε 1 δευτερόλεπτο και 4 δέκατα από τη λήξη, που αποδείχτηκε όμως ότι δεν ήταν το νικητήριο.
Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το Μαρούσι ήταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Παρέσυρε την περσινή φιναλίστ και δις πρωταθλήτρια Ευρώπης την τελευταία τετραετία, στον δικό του ρυθμό και την κράτησε σε χαμηλό σκορ. Έκανε ένα παιχνίδι που ανάγκασε τους οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο να το χειροκροτήσουν με την καρδιά τους, παρά την πίκρα για τον τρόπο που ήρθε η ήττα.
Οι παίκτες του Αμαρουσίου μπήκαν δυνατά στο παρκέ κι αποφασισμένοι να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους στην «ομάδα του στρατού». Με αποτελεσματική άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού της ΤΣΣΚΑ και μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου, ήταν μπροστά (10-6 στο 6′).
Η εκτελεστική δεινότητα των φιλοξενούμενων έξω από τη γραμμή του τρίποντου, αλλά και ο Σοκόλοβ, ανέτρεψαν τα δεδομένα, καθώς με σερί 12-2 η ΤΣΣΚΑ έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 18-12.
Το Μαρούσι όμως δεν ήταν διατεθειμένο σε καμία περίπτωση να παραδώσει τα όπλα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε για πρώτη φορά τους Καϊμακόγλου και Μαυροειδή στο παρκέ, οι οποίοι πέτυχαν μαζί, στη δεύτερη περίοδο, όσους πόντους (14) όλη η ΤΣΣΚΑ. Οι παίκτες του Πασούτιν άλλωστε δεν έδειξαν κάτι τρομερό και αν δεν ήταν ο Τράγιαν Λάνγκτον (14π. στο πρώτο μέρος, εκ των οποίων 9 στο δεύτερο δεκάλεπτο) ενδεχομένως να μην έχανε μόνο με 34-32 στο ημίχρονο.
Το Μαρούσι μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και με τρίποντο του Μπίλι Κις προηγήθηκε με 5 πόντους, 39-35, αλλά η αγωνιστική άνοδος του Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, βοήθησε την ΤΣΣΚΑ να αντιδράσει άμεσα και να περάσει μπροστά με 43-42.
Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο μέχρι το δραματικό φινάλε της αναμέτρησης. Ο Τράγιαν Λάνγκτον κι ενώ απέμεναν 10», έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 62-63, αλλά με ένα απίστευτο τρίποντο του Μπίλι Κις από την κορυφή της ρακέτας το Μαρούσι πέρασε μπροστά με 65-63, κάνοντας τους περίπου 900 φιλάθλους του στο ΟΑΚΑ να παραληρούν.
Απέμεναν 1.4» για το φινάλε και το Μαρούσι είχε μόνο 3 ομαδικά φάουλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να μην γίνει φάουλ, καθώς αυτό εγκυμονούσε τον κίνδυνο του αντιαθλητικού, και δυστυχώς το «ρίσκο» που πήρε δεν επιβραβεύτηκε, καθώς ο Κριάπα με τρίποντο και τον Μαυροειδή μπροστά του, έδωσε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ με 65-63.
Δεκάλεπτα: 12-18, 34-32, 48-49, 65-66.
Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κις 14 (3), Πελεκάνος 3 (1), Μπατής 3 (1), Χόμαν 5, Μαυροειδής 13, Καλάθης, Κένταλ 2, Καϊμακόγλου 15 (3), Γκόρντον 10.
ΤΣΣΚΑ (Πασούτιν): Κουμπάνοβ, Σισκάουσκας 12 (3), Χόλντεν 16 (2), Πονγκρασόβ, Λάνγκτον 18 (2), Σοκόλοβ 7, Κριάπα 5 (1), Πλάνινιτς 2, Ραντένοβιτς 6.